Café Doodgewoon

LIEVELDE - Op maandag 7 mei vindt Café Doodgewoon plaats, met als thema: Over pijn en ziek zijn. Het Café Doodgewoon is in kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde; inloop vanaf 19.30 uur, het programma begint om 19.45 uur en eindigt rond 21.00 uur.

is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het netwerk palliatieve zorg Oost Achterhoek heeft het initiatief genomen om deze avonden te organiseren. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg.

Pijn is een veel voorkomende klacht in de palliatieve fase, die vraagt om een zorgvuldige benadering. We horen vaak de uitspraak: 'Het is tegenwoordig niet meer nodig om pijn te hebben'. De ervaring leert dat dit lang niet altijd haalbaar is vanwege de vele aspecten die meespelen bij pijn en pijnbeleving in de palliatieve fase. Het lijden aan pijn wordt door veel factoren beïnvloed en vraagt daarom een brede aanpak. Welke soorten pijn zijn er en wat is er, met of zonder medicatie, tegen te doen. Voor iedere bezoeker ligt het themaboekje 'Wat kun je doen als je pijn hebt?' klaar. Er is volop gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.
Gastspreker is Anita Sieljes, gespecialiseerd verpleegkundige oncologie en palliatieve zorg Sensire. Sponsor is Henk van Ommenfonds en Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Lichtenvoorde.


www.netwerkpalliatievezorg.nl


Programma ZSOM in
Careaz Antoniushove

LICHTENVOORDE - Het tv-programma van de ZSOM wordt wekelijks op vrijdag vanaf 15.00 uur uitgezonden in Careaz Antoniushove. Op vrijdag 27 april ziet het programma als volgt uit.

ZSOM Regiojournaal
Nieuws en actualiteiten

Voorjaarsconcert Euphonia
Op 10 maart 2018 gaf muziekvereniging Euphonia hun jaarlijkse voorjaarsconcert in de Pickerhal te Eibergen. Aan dit concert namen delen het jeugdorkest, het harmonie-orkest, de minirettes, de twirls, de jeugdpercussie, de drumfanfare en percussiegroep "Full Power". Het publiek heeft volop kunnen genieten van de muzikale kwaliteiten van deze vereniging. Vandaag het laatste deel.

ZSOM Regiojournaal
Nogmaals nieuws en actualiteiten.

De 60e revue van Allo Jannaô
Op 11 maart 2017 werd door de ZSOM opnames gemaakt van de 60ste revue van revuegezelschap Allo Jannaô in Theater de Kappen te Haaksbergen.
Met de revue "Wie stokkert de boele op!" probeert men het publike op een plezierige manier wakker te schudden. Zang, sketches en dans wisselen elkaar af en het puibliek had een onvergetelijke avond. Vandaag het laatste deel.


www.zsom.nl


Afscheid 3e divisie met daverende overwinning

LICHTENVOORDE - Wie afgelopen zaterdag de Zandschoppe bezocht, zou zich ongetwijfeld hebben afgevraagd hoe het mogelijk is dat dit Lichtenvoordse team moet degraderen. Jammer dat de belangstelling zo gering was, waarschijnlijk omdat degradatie een week geleden al een feit was.

Werd de uitwedstrijd nog ruimschoots verloren, nu stond er een ontketend Litac-trio, dat er in slaagde om succesvol alle registers open te trekken. Het begin was niet erg veelbelovend. De Lichtenvoordse blauwhemden keken al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Met de winst in het dubbel kregen ze echter vleugels en werd er geen enkele partij meer prijs gegeven. Uitblinker was Aaron Albeck, die niet alleen alles won, maar zelfs de sterkste Zwolse speler, Remco Diele, in drie sets aan de kant zette. Verrassend was ook dat Jarno de Kruijff, die na vrij lange afwezigheid wat aarzelend aan het seizoen begon, zijn teamgenoten geweldig volgde: twee zeges waren zijn deel. Dat presteerde ook Sander Spijkers, die ook kan terugblikken op een geweldig seizoen.

Jammer was dat de van SKF geleende speler voor uitwedstrijden, Jean Paul Haenen, geen enkel winstpunt wist te behalen. Slechts drie punten was het verschil tussen handhaven en degradatie. Zuur is ook de nasmaak richting kampioen Taverzo uit Zoetermeer dat alleen tegen Litac twee keer in de sterkste opstelling verscheen met oud-spelers uit de eredivisie. Dit betekende achteraf de genadeklap.
Ondanks de degradatie kan vooral het duo Albeck / Spijkers terugzien op een geweldig seizoen. Litac – Zwolle 8-2