Einde kruisjasseizoen

HARREVELD - Een zomerse dag vrijdag 20 april, het zorgde de laatste kruisjasavond voor een vrolijke stemming, een enthousiasme bij de kruisjassers die soms oversloeg in een uitgelaten stemming. Dat kwam natuurlijk ook door het fanatieke binnenhalen van de scorende punten. Dat het een felle strijd zou worden, bleek meteen in de eerste kaartronde met opnieuw opvallend vele masjes met een uitlopende score. Ook nu weer dat de verliezers van ronde een zich lieten gelden en de koplopers felle tegenstand te bieden.

Jong en oud, strijdvol werd aan de laatste ronde begonnen. De dames wilden niet onderdoen voor de heren, ervaren rotten bleven bluffen maar werden te kijk gezet door alertheid, verrassend uitkomen en enig geluk. Zo kan ervaring tellen, maar los van dit alles blijkt dat kruisjassen een mooi en spannend kaartspel is met voor iedereen de kans om te winnen.

Deze laatste avond streed het reservekoppel mevrouw Meekes – de heer Rietberg mee voor de hoogste plaats, maar het organiserende koppel Klein Nienhuis – Nieuwenhuis wilden de laatste avond zich nog eens doen gelden. Geen 5000 plus score deze avond, wel een boeiende slotavond met een gering puntenverschil. Passend in deze kruisjasstrijd is telkens een laatste plek, de poedelplaats. Strijdvol het hoofd buigend was deze voor het koppel mevrouw Severt – de heer Bokkers. Voor beiden de eer voor de laatste keer van het seizoen hun troost te vinden in een klinkende proost en uitkijkend naar het nieuwe seizoen, half september van dit jaar.

De avond kreeg een passend slot met het bekend maken van de prijswinnaars van de verloting. Na een welgemeend dankwoord aan alle deelnemers het gehele jaar door en verzorging van café De Boer konden de aanwezigen zich tegoed doen aan een smakelijke schnitzel.

Het organiserende duo ziet na een mooie zomerperiode de kruisjasliefhebbers graag weer gezond en met vol speellust terug is september.