Uitzinnige vreugde bij de meiden van de Sint Jorisschool. Foto: Gerard Benedictus
Uitzinnige vreugde bij de meiden van de Sint Jorisschool. Foto: Gerard Benedictus Foto:

Winnaars bekend schoolvoetbaltoernooi 2018

LICHTENVOORDE - de voetbalclubs Erix, KSV, Longa '30 en RKZVC organiseerden op 11 en 18 april weer gezamenlijk het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. De basisscholen van Lievelde, Vragender, Lichtenvoorde, Mariënvelde en Zieuwent wierpen zich in de strijd om die felbegeerde titel. Op de Longavelden in Lichtenvoorde bleef het tot het einde spannend. Uiteindelijk gingen het tweede meisjesteam van de Sint Jorisschool en het jongensteam van de Sint Jozefschool uit de Keistad met de eer strijken.

Onder leiding van zo'n dertig vrijwilligers, waaronder scheidsrechters, EHBO-ers, kantinepersoneel en leden van de organisatie verliepen beide wedstrijddagen soepeltjes. De elf jongens- en meisjesteams deden allemaal keihard hun best op deze twee zonnige woensdagmiddagen om de felbegeerde wisselbeker én een schoolreisje naar de regiofinales in de wacht te mogen slepen. Op 11 april waren de voorrondes. Hierbij werkte elke speler/speelster zich in het zweet onder enthousiaste aanmoediging van het toegestroomde publiek. Op het eind van deze eerste speeldag mochten er in totaal twaalf teams door naar de finaleronde op 18 april.

Bij de halve finales op 18 april voor de derde en vierde plek van de meisjes, Regenboog Lichtenvoorde tegen de Antonius Lievelde, heeft het publiek kunnen genieten van een fanatieke onderlinge strijd. Voor de Antoniusschool in Lievelde leverde dit de derde prijs op. De finale van de meisjes, de Sint Jozefschool Zieuwent tegen de Sint Jorisschool 2 Lichtenvoorde, werd uiteindelijk een grote overwinning voor de meisjes van de St.Jorisschool 2. De jongens van de Sint Jorisschool Lichtenvoorde mochten tegen de jongens van de Antonius Lievelde strijden om de derde en vierde plaats, waarbij de Sint Jorisschool met de derde prijs aan de haal ging. In de finaleronde van de jongens, Sint Jozef Lichtenvoorde tegen Sint Jozef Zieuwent, is de wedstrijd uiteindelijk koelbloedig en positief beslist na een strafschoppenreeks door de Sint Jozefschool Lichtenvoorde.

In de sportkantine van Longa werden de prijzenbekers voor de eerste tot en met vierde plek onder luid gejuich in ontvangst genomen, en natuurlijk hoorde er bij de eerste prijs een prachtig grote wisselbeker. Dat schept uiteraard de morele plicht de beker volgend jaar met hand en tand te verdedigen. Op woensdagmiddag 9 mei bij Sportclub Lochem zal door de twee winnaars gestreden worden om de hoogste plek in de districts-KNVB regiofinale. De organisatie wenst beide scholen heel veel sportief succes toe deze dag.

Uitslag meisjes: 1. Sint Joris Lichtenvoorde 2; 2. Sint Jozef Zieuwent; 3. Antonius Lievelde; 4. Regenboog Lichtenvoorde. Uitslag jongens: 1. Sint Jozef Lichtenvoorde; 2. Sint Jozef Zieuwent; 3. Sint Joris Lichtenvoorde; 4. Antonius Lievelde.


En niet minder blijdschap bij de jongens van de Sint Jozefschool Lichtenvoorde. Foto: Gerard Benedictus
Uitzinnige vreugde bij de meiden van de Sint Jorisschool. Foto: Gerard Benedictus
En niet minder blijdschap bij de jongens van de Sint Jozefschool Lichtenvoorde. Foto: Gerard Benedictus