Derde nederlaag voor KSV op rij

VRAGENDER - Na twee nederlagen op rij moesten de mannen van Wim te Nijenhuis thuis aantreden tegen de nummer acht Rekken. Na drie minuten spelen, is er het eerste wapenfeit uit een vrije trap, nadat KSV'er Stan Gunnewick onderuit is gehaald. Na circa 15 minuten is de eerste goede aanval van Rekken, maar door goed opstellen van Jorrit Spexgoor kan de bal niet voor het doel worden gespeeld en wordt een kans van Rekken voorkomen. Het veldspel van Rekken is de eerste twintig minuten beter. De tweede goede aanval van KSV laat een tijdje op zich wachten, maar in de 26ste minuut wordt door een aantal snelle combinaties op het middenveld Erwin van de Wolfshaar ingespeeld. Helaas is de bal moeilijk te controleren en komt het ook niet tot een echte kans. Langzaam verliest KSV de greep op de wedstrijd. Een bal op de lat in de 29ste minuut is de voorbode. Op slag van rust wordt er tijdens de omschakeling niet voldoende kort gedekt op het middenveld waarbij een mooi afstandsschot door de wind gedragen buiten bereik van Pascal Wolterink pardoes in de boven hoek zeilt, 0-1. KSV begint de tweede helft sterk, hoewel het spel zicht vooral op het middenveld afspeelt. Tot de 70ste minuut waarin een goede voorzet van de zijkant rustig en beheerst door Walter Overkamp wordt afgerond, 1-1. Op basis van de getoonde inzet van het eerste deel van de tweede helft een terechte stand. Helaas is deze stand maar van korte duur, want binnen vijf minuten wordt vanuit een vrije trap een snelle aanval door het midden verzilverd en is het als weer 1-2 voor Rekken. Nog geen tien minuten later is het door slecht verdedigen opnieuw raak voor Rekken, 1-3. KSV blijft nog wel aandringen maar de wedstrijd blijkt gespeeld. Volgende week kan KSV in Rekken in de herkansing in de inhaalwedstrijd tegen. Pupil van de week was Lotte Klein Ikink.

Dinxperlo en KSH in evenwicht:1-1

HARREVELD - Na de eerste competitie overwinning thuis tegen KSV, trad KSH afgelopen zondag aan tegen SV Dinxperlo. Vanwege de volle ziekenboeg werd er beroep gedaan op JO-19 jongens en 2de elftal spelers. Niek ten Have en Tom Tankink hadden een basisplaats en centraal achterin maakte Boudewijn Krabben zijn opwachting. De omstandigheden in Dinxperlo waren bar, een brandende zon en een knollenveld maakten het niet makkelijker om goed voetbal op de mat te leggen. Aan beide kanten was het erg rommelig. Dinxperlo werd vooral gevaarlijk via twee vrije trappen. Een vrije trap vanaf randje zestien werd fenomenaal uit de hoek gewerkt door de uitstekend keepende Daan Kodde. Een andere vrije trap werd laag voor gegeven, maar alles en iedereen mistte de bal. Aan Harreveldse zijde was er op slag van rust een geweldige kans voor Niek Ten Have. Na een voorzet van Davey Wopereis kopte hij op de lat. Na rust (0-0) had KSH moeite om er uit te komen. Vooral via de Duitse linksbuiten van Dinxperlo werd de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk. In een-op-een situaties met de spits en de linksbuiten bleef Daan Kodde echter geduldig en bracht hij steeds redding. Na een klein kwartier ging het echter toch mis. Een snel genomen vrije trap van Dinxperlo werd voorgegeven. Daar ontstond een scrimmage, waar de linksbuiten zijn voet tegenaan kon zetten. Via de paal rolde de bal uiteindelijk binnen. Dinxperlo kon niet lang genieten van de voorsprong. Vijf minuten later werd Jeroen Kampshof op de linkerkant ingespeeld. Hij draaide naar binnen, omspeelde zijn directe tegenstander en bracht Tom Tankink in stelling. Deze streepte de bal vanaf 20 meter strak in de linker onderhoek: 1-1. Na dit doelpunt waren de grotere mogelijkheden voor Dinxperlo. Een geconcentreerde achterhoede en Daan Kodde hielden KSH op de been. Wetende dat de concurrenten allen verloren hadden, werd dit puntje vervolgens gevierd. Woensdag is de burenruzie tegen hekkensluiter Mariƫnveld.

Tien uit vier voor winnend Erix

LIEVELDE - Voor de mannen van trainer Bjorn Zweerink stond de op papier lastige uitwedstrijd tegen nummer 3 FC Eibergen op het programma. Het duel kende een gezapige start. De eerste 25 minuten viel er nagenoeg geen enkele kans te noteren. Het enige noemenswaardige was dat Niels ten Have al na zes minuten gewisseld moest worden met een knieblessure. Sven klein Avink was zijn vervanger. Na een klein half uur kreeg Erix de 1ste goede mogelijkheid. Een goede voorzet van Rick ten Have wordt rakelings overgekopt. tien min later krijgt FC Eibergen een goede mogelijkheid. Een combinatie door het midden kon niet overtuigend afgewerkt worden waardoor Erix-keeper Tim Klein Tank de bal eenvoudig op kon rapen. In tussentijd werd ook Rob van Ittersum gewisseld in verband met een blessure. Rob werd vervangen door Rowan Weenink. Een paar minuten voor rust valt dan toch de 0-1 voor Erix. Een cornerbal werd ingekopt door Nordin Stevens waarbij de keeper de bal niet kon controleren en deze weer voor de voeten van Nordin tikte en deze kon daardoor eenvoudig binnentikken. Na acht minuten blessuretijd vond de goed leidende scheidsrechter de heer Ebbers het tijd voor rust. Na rust kwam Erix als een speer uit de startblokken. Binnen een kwartier tijd had de wedstrijd eigenlijk beslist moeten zijn, kans op kans werd gecreƫerd via razendsnelle counters op zowel de linker- als rechterflank. Hierbij kwam Erix constant een teenlengte tekort of de afronding was net te onzorgvuldig. Zolang het 2de doelpunt uitbleef, diende men wel alert te blijven op de spaarzame uitvallen van FC Eibergen. In de 62ste minuur had Erix het geluk aan haar zijde als een voorzet van FC Eibergen, die met ietwat geluk via de hak verlengd werd, op de paal belandde. Erix bleef hierna druk houden. Dit resulteerde in de 85ste minuut in de bevrijdende 0-2. De sterk ingevallen Rowan Weenink werd door een uittrap van Klein Tank 1 op 1 gezet met de Eibergen-keeper. Rowan omspeelde de doelman en kreeg de bal nog bij Rick ten Have die beheerst afrondde. Hierna kwam Erix niet meer in de problemen. Erix behaalde tien punten uit de laatste vier duels. Donderdag 26 april speelt Erix thuis tegen Sp. Rekken, aanvang 19.30 uur.