Run archery is een combinatie van hardlopen en boogschieten. Foto: Jack Colsters
Run archery is een combinatie van hardlopen en boogschieten. Foto: Jack Colsters Foto:

Run-Arcery een dynamische sport voor iedereen

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 26 mei om 11.00 uur organiseert de handboogafdeling van St. Switbertus in Lichtenvoorde een Run-Archery evenement. Iedereen kan meedoen aan deze combinatiesport van hardlopen en boogschieten. Ter kennismaking met deze nieuwe sport biedt Switbertus de mogelijkheid om gratis een aantal keer mee te trainen.

Run-Archery is leuk voor hardlopers, tri- en survival atleten omdat het boogschieten een uitdagende extra dimensie geeft aan het hardlopen. Wie het eens wil proberen, kan tot en met het evenement op 26 mei in Lichtenvoorde iedere donderdagavond vanaf 19.30 uur gratis meedoen met de training. In overleg kan ook woensdagavond en zaterdagmiddag worden geschoten. Locatie is clubgebouw De Swite aan de Hendrik Leemreizestraat 2 en voor materialen wordt gezorgd.

Tijdens het evenement wordt er gestart met een kwalificatie op tijd waarbij deelnemers om de dertig seconden starten. Ook hier zorgt Switbertus voor bogen en pijlen. In de middag lopen alle deelnemers op hun eigen niveau een finale-heat. Ter afsluiting wordt rond 16:00 uur de team-relay estafette gehouden. Na de prijsuitreiking is er een barbecue. Informatie en aanmelding bij Henri Polman, 06-5123 9253 of per mail: runarchery@st-switbertus.nl.


www.st-switbertus.nl/handboogsport-runarchery