Bloemen van Tonny en Michèle Kolkman voor Lucy Pierik-Bomers (midden) bij de overname van het tankstation. Foto: Theo Huijskes
Bloemen van Tonny en Michèle Kolkman voor Lucy Pierik-Bomers (midden) bij de overname van het tankstation. Foto: Theo Huijskes

Tankstation Beltrum overgenomen door Kolkman Brandstoffen BV

GROENLO/BELTRUM - Met ingang van 1 mei beschikt Kolkman Brandstoffen BV in Groenlo over drie tankstations. Naast de tankstations aan de Borculoseweg en die op het bedrijventerrein Den Sliem in Groenlo, heeft Kolkman met de overname van het Amigo-tankstation aan de Mr. Nelissenstraat in Beltrum een derde station onder zijn hoede.

Door Theo Huijskes

Tonny en Michèle Kolkman zijn erg in hun nopjes met de overname. "Dit hebben wij altijd graag gewild", vertelt Tonny. "Beltrum ligt op een steenworp afstand van Groenlo en behoort dus helemaal tot ons verzorgingsgebied. Na een eerdere poging is het nu dan gelukt en daar zijn wij erg blij mee. Wel zal het nog tot half mei duren alvorens de blauw-witte Amigo-kleuren plaats hebben gemaakt voor onze eigen rood-witte bedrijfskleuren. Dit neemt niet weg dat belangstellenden nu al kunnen tanken met hun bankpas. Zakelijke rijders kunnen gebruik maken van de Kolkman-betaalpas, die bij ons te verkrijgen is."

Grondlegger van Kolkman Brandstoffen BV, vader Antoon Kolkman, op 1 september 2016 overleden, stond in 1960 aan de basis van een kolenbedrijf. In de beginjaren zeventig maakten de kolenkachels plaats voor gaskachels en spitste de verkoop zich toe op andere brandstoffen, zoals diesel en petroleum. Vervolgens werd in 1975 de eerste benzinepomp aan de Borculoseweg geïnstalleerd. Deze pomp was de eerste aanzet tot de huidige, in 1996 gerealiseerde benzinepompinstallatie, die aan alle eisen en wensen voldoet. Het benzinestation op Den Sliem dateert van 1991 en is met name bedoeld voor zware bedrijfswagens. Tonny Kolkman daarover: "Deze locatie was destijds wel het eerste onbemande tankstation in geheel Nederland."

De familie Pierik, verhuurder van de benzinepomp in Beltrum, is blij met de officiële overname door Kolkman Brandstoffen BV. De eerste benzinepomp stond halverwege Groenlo aan de Grolseweg, bij het ouderlijk huis van de familie Pierik. In 1949 werd een nieuwe benzinepomp geopend aan de Mr. Nelissenstraat in Beltrum, met daarnaast een elektrabedrijf annex winkel, vanaf 1963 gerund door Leo en Lucy Pierik. Na het overlijden van Leo in 1986 werd in 1990 alleen het benzinestation voortgezet, dat sinds 2000 de status onbemand kent. Lucy Pierik-Bomers en de beide dochters Luciënne en Leonie prijzen zich gelukkig met de huidige transactie en bedanken hun clientèle voor het in hen gestelde vertrouwen.