Kleintje Kei bij Tapperij Van Ooijen. Foto: Martijn Koolmees
Kleintje Kei bij Tapperij Van Ooijen. Foto: Martijn Koolmees Foto:

Talentvolle jeugd en knallende headliners op Kleintje Kei

LICHTENVOORDE - Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei mag het kleine broertje van het Keifestival weer van zich laten horen. Al meer dan tien jaar is deze dag namelijk gereserveerd voor Kleintje Kei – een festival waarbij regionaal talent zich overdag in de kijker mag spelen en gevestigde namen de avond inkleuren. Het programma start om 15.00 uur op het terras van Tapperij Van Ooijen.

Overdag spelen vier getalenteerde regionale bands, in de hoop een ticket voor het grote Keifestival te winnen én 250 euro aan prijzengeld. De bands die strijden om het felbegeerde ticket zijn Yo MaMa, Out of Nowhere, Stainless en The Vault. Deze bands bevatten muzikanten afkomstig uit alle hoeken van de regio, met leden uit onder andere Lichtenvoorde, Winterswijk, Beltrum, Lievelde en Groenlo. "Alle bands bestaan uit jonge, getalenteerde muzikanten die een podium verdienen", aldus programmeur Willem Doppen. "Hopelijk zien we ze over enkele jaren terug als headliners op grote festivals en evenementen in de regio."
Het avondprogramma bestaat dit jaar uit twee bands van formaat. Als eerste speelt rond half 7 de formatie Gewoon Høken. Deze band brengt een meer dan verdienstelijk eerbetoon aan het repertoire van Bennie Jolink en zijn Normaal. De band die in 2015 na 40 jaar gestopt is, krijgt op deze manier een dik verdiende ode van een groep fanatieke aanhangers. Absoluut voer voor de liefhebbers!
Nadat de heren van Gewoon Høken het publiek hebben opgewarmd wordt de bühne vrij gemaakt voor het onlangs geformeerde X-Orchestra. Ondanks dat deze twaalf-persoonsformatie pas enkele maanden samen is, staat er voor vele tientallen jaren aan ervaring op het podium. X-Orchestra speelt moddervette funk, soul, disco, dance en pop die niemand onbewogen zal laten. 'Anneke en ik hebben de dansschoenen weer voor de dag gehaald, dat raden we de bezoekers dan ook zeker aan', aldus een enthousiaste kroegbaas Manus van Ooijen. Met vier vocalisten en een steengoede blazerssectie staat er letterlijk een topband van formaat op de planken, deze Hemelvaartsdag!
Kleintje Kei wordt gehouden op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) op het terras van Tapperij van Ooijen in Lichtenvoorde. De entree is gratis, het programma start om 15:00u.

Kleintje Kei Festival bij Tapperij Van Ooijen. Foto: Martijn Koolmees
Kleintje Kei Festival bij Tapperij Van Ooijen. Foto: Martijn Koolmees