Met veel enthousiasme worden de verplaatsbare doeltjes in ontvangst genomen van Kanjers voor Kanjers. Foto: Theo Huijskes
Met veel enthousiasme worden de verplaatsbare doeltjes in ontvangst genomen van Kanjers voor Kanjers. Foto: Theo Huijskes Foto:

Kanjers voor Kanjers verrast G-voetbal Grol en Longa '30

GROENLO - Het is afgelopen zaterdag groot feest op het sportpark Den Elshof in Groenlo. De Stichting Kanjers voor Kanjers is op bezoek bij de gecombineerde afdeling G-voetbal van de beide voetbalverenigingen Grol en Longa '30. En de KvK-delegatie komt ook deze keer niet met lege handen. De doelstelling om jeugd dicht bij huis blij te maken, wordt op het sportpark ingevuld met het aanbieden van een zestal verplaatsbare doeltjes.

Door Theo Huijskes

Het zijn Sabine Hoitink, Daniëlle Stokkers en haar dochter Pleun die met open armen worden ontvangen door een gecombineerd G-team, dat even daarvoor een wedstrijd winnend heeft afgesloten tegen het gehandicaptenteam van SDOUC uit Ulft.
"In Oost-Gelderland hebben wij nog steeds met ontelbare kinderen te maken, die niet of in onvoldoende mate in staat zijn om te spelen en te sporten. Kinderen waarvan je weet dat ze om welke redenen dan ook bijna nooit kunnen uitkijken naar iets extra's", vertelt Daniëlle Stokkers van Kanjers voor Kanjers. "In principe kunnen verenigingen, organisaties en dergelijke eenmaal in de twee jaar met een verzoek bij ons aankloppen. Zo heeft het G-voetbal van Grol en Longa '30 ons al eerder ingeschakeld om hun vervoer te financieren ten behoeve van de deelname aan het jaarlijkse toernooi G-voetbal in Beek en Donk in Noord-Brabant."
Niet alleen op een dag als vandaag, wanneer er aan de voetballende leden van het G-voetbal iets wordt aangeboden, is het feest. Dat is wekelijks bij de trainingen en bij het spelen van de wedstrijden ook het geval. "Het samengaan op dit terrein van beide voetbalverenigingen in Oost Gelre is een gouden greep," geeft begeleider Ben Meuleman van Grol aan. "We hebben op dit moment circa 45 actieve leden, gelijkelijk verdeeld over Grol en Longa '30. Daarmee hebben wij vooralsnog drie teams samengesteld, waarvan er twee in de competitie spelen. In het nieuwe seizoen willen we graag doorgroeien naar vier teams met drie in de competitie. Hierbij dient wel aangetekend te worden dat de wedstrijden van het G-voetbal in principe worden gespeeld met zeven tegen zeven."

Champagne
Pascal Kraaijenbrink, deel uitmakende van de Woongroep De Lichtenvoorde, is laaiend enthousiast over zijn deelname aan het voetbalspelletje. Geboren in Silvolde en ook al gespeeld hebbende bij SDOUC in Ulft, voelt hij zich helemaal thuis bij het G-voetbal in Oost Gelre. "Ik voetbal niet alleen graag, maar ik mag ook graag vissen en hardlopen." Die laatste opmerking heeft tot gevolg dat hij vanuit de groep de opmerking krijgt dat hij ook meebetaald heeft aan de doeltjes. Dit omdat hij in het afgelopen jaar heeft deelgenomen aan de Tristan Hoffman Challenge. Een loop- en fietsevenement waarvan de opbrengst ten goede komt van het werk van Kanjers voor Kanjers. Ook Kim van de Toren uit Lichtenvoorde laat weten dat zij het reuze naar haar zin heeft bij het G-voetbal, dat volgens haar zeggen alleen maar beter is geworden dankzij de samenwerking. Aangevuld door begeleider Ben Meuleman met de woorden: "Maar daar heeft Kim zelf ook een groot aandeel in, want zij voetbalt niet alleen mee, zij begeleidt tevens de spelers om haar heen." Vervolgens wordt het gesprek afgebroken, omdat de vertegenwoordigers van Kanjers voor Kanjers de champagne ontkurken en daar wil vanzelfsprekend iedereen graag bij zijn. En waar ook iedereen bij wil zijn, is voor het G-voetbal hét evenement van het jaar, te weten de Special Olympics in onder andere Oost Gelre, met de tak voetbalsport op het sportpark Den Elshof in Groenlo. Daar zal met twee teams van het G-voetbal van Grol/Longa '30 aan worden deelgenomen.