Kees Rondeel speelt fantastisch trompet. Vader Rondeel kijkt trots toe. foto: Kyra Broshuis
Kees Rondeel speelt fantastisch trompet. Vader Rondeel kijkt trots toe. foto: Kyra Broshuis Foto:

Volop kinderplezier op Koningsdag

LICHTENVOORDE- De kinderrommelmarkt in de tuin van de Antoniushove op Koningsdag is een groot succes. Tientallen kleurrijke kleedjes met de meest uiteenlopende 'rommel', muziek, mooi weer en vooral veel bezoekers.

Door Kyra Broshuis

De jonge verkopers doen goede zaken en vaders en moeders zijn blij met dat de overbodige spullen verkocht worden. Een moeder zegt dat haar dochter volgend jaar ook wel mee kan doen. "Maar dan moeten we even kijken of wat oude spullen hebben", zo zegt ze. De vader van een jonge verkoper blijkt over een ware handelsgeest te beschikken: "Als je nu hier wat koopt, heb je volgend jaar wat om te verkopen!". De Berner Sennenpup die met zijn bazinnetje rondloopt op de rommelmarkt, wordt bestormd door kleine kinderen. "Ik had eigenlijk met hem op de markt moeten staan. Knuffelen 1 euro. Dan had ik goed kunnen verdienen", lacht de eigenaar.

Verderop staat de achtjarige Kees Rondeel op zijn trompet te spelen, en dat doet hij zeker niet onverdienstelijk. "Ik speel hier al de hele ochtend en het is echt superleuk!". Kees heeft pas sinds september les maar het klinkt alsof hij jaren speelt. "Hij was nog maar drie jaar toen hij al wist dat hij trompet wilde spelen", vertelt moeder. "Hij wil later graag bij St. Switbertus." Het geldbakje van Kees is al behoorlijk gevuld. "Ja, hij verdient hier beter dan wij met onze handelswaar!".

In het dorp doen verschillende kinderen één van de speurtochten die zijn uitgezet. Vaders en moeders zitten op de terrassen terwijl de kinderen worden geschminkt of zich vermaken voor het fotokastje. Koningsdag in Lichtenvoorde is een sfeervol dagje uit voor jong en oud.

Een eeuwig succesnummer; schminken voor de jongste kinderen. foto: Kyra Broshuis
Knuffelen met een pup is dit jaar nog gratis. foto: Kyra Broshuis
Kees Rondeel speelt fantastisch trompet. Vader Rondeel kijkt trots toe. foto: Kyra Broshuis
Drukte en gezelligheid op de rommelmarkt in de tuin van de Antoniushove. foto: Kyra Broshuis
Veel lol met het fotokastje op de Markt in Lichtenvoorde. foto: Kyra Broshuis
Kees Rondeel speelt fantastisch trompet. Vader Rondeel kijkt trots toe. foto: Kyra Broshuis