Sint Jorisschool kampioen schooltennis 2018. Foto: René Power
Sint Jorisschool kampioen schooltennis 2018. Foto: René Power Foto:

Finaledag schooltennis

LICHTENVOORDE - Op 21 maart hebben leerlingen van verschillende basisscholen zich weten te kwalificeren voor de finaledag. Naast de grote wisselbeker konden de winnaars in de verschillende categorieën een eigendomstrofee winnen en is aan de deelnemers een diploma uitgereikt. Op 25 april leverden de deelnemers met veel enthousiasme een sportieve eindstrijd. De Jorisschool was dit jaar wederom te sterk en mocht de grote wisselbeker voor de tweede keer in ontvangst nemen. Basisschool Het Hof is tweede geworden, De Regenboogschool eindigde op de derde plaats en Frans ten Bosch is vierde geworden. De uitslagen bij de verschillende categorieën zijn als volgt. Groen: 1. Morris Elfrink; 2. Floor Gartsen; 3. Laura van Veen; 4 Milou Berendsen. Oranje: 1. Ties Knufing; 2. Pien Kolkman; 3. Sophie Wolterinck; 4. Luna te Kamp. Rood: 1. Savan v.d. Ley; 2 Ties Temming; 3. Xavi Arntz; 4 Suus v.d. Wagen.


KSH 7 tegen 7 voetbaltoernooi

HARREVELD - Op zondag 10 juni vindt op de velden van KSH het 7 tegen 7 voetbaltoernooi plaats. Een vervolg van de nieuwe opzet van het KSH familievoetbaltoernooi. Tijden veranderen, zo ook een familievoetbaltoernooi dat een facelift kreeg in 2017. Voor dit jaar is er ook gekozen voor een toernooi met 7-tallen.

Ieder jaar was het voor de families een behoorlijke klus om een elftal op de been te brengen en omdat hierdoor diverse families niet meer mee konden doen, is voor deze opzet gekozen. Op deze manier heeft iedereen de kans om aan een gezellig KSH voetbaltoernooi deel te nemen. Naast in familieverband is het dit jaar ook mogelijk met een vriendengroep of wijkgroep deel te nemen. Voorwaarden zijn: Minimale leeftijd 16 jaar. Een team mag maximaal 4 spelers in het veld hebben staan die in een standaardteam (1e) spelen, waarvan verplicht minimaal een vrouw. Het is en blijft een recreatief toernooi, waarbij de gezelligheid gewaarborgd moet worden. Aanmeldingsformulieren liggen in de kantine van KSH of zijn af te halen bij Ronald Hummelink, Hofkamp 10. Aanvang 10.00 uur.


Opnieuw podium voor Klein Nienhuis

LICHTENVOORDE - Bart Klein Nienhuis uit Lichtenvoorde had Koningsdag een dilemma. ´Ga ik naar het gemeentehuis en daarna door naar het hoofdpodium op de markt voor de verkiezing sporttalent van Oost Gelre 2018 of ga ik koersen. Aangezien Bart uitkomt voor het opleidingsteam Monkey Town te Purmerend was de keus niet zo moeilijk. Zoals het een echte sportman betaamt, ging Bart koersen. Dat leverde hem een mooie derde plaats op én een leuke verrassing vanaf het thuisfront.

Broer Siebe ging naar de verkiezing. Ook hij is wielrenner en weet wat het betekent als je om je prestaties vermeld wordt. Bart streed voor wat ie waard was in de koningsronde te Almelo. De Zwaluwen uit Almelo waren er op gebrand te winnen. Bart was in Almelo met Niels van Ekeren. Niels staat bekend als een van de sterkste renners van Nederland. Als tweedejaars junior kon hij Bart, eerstejaars junior, goed sturen en ze hebben echt gestreden voor wat ze waard zijn. Jesse Morsink van de Zwaluwen mocht alleen op pad en het blok dat gevormd werd, hield stand. Met twintig seconden voorsprong won hij. In de laatste kilometer was Rick Pluimers nog vertrokken en deze hield ongeveer tien seconden over. De sprint van het peloton werd gewonnen door Bart Klein Nienhuis. Weer een derde plek maar super tevreden. Nu even bellen met het thuisfront. Als verrassing hier verkozen tot sporttalent van het jaar van Oost Gelre. De dag kon niet meer stuk.