Erix laat het afweten en lijdt terechte nederlaag

LIEVELDE - Erix heeft in de strijd om directe handhaving tegen mede-concurrent S.V.G.G. uit Megchelen een terechte nederlaag geleden. In een wedstrijd waarin niemand het niveau van de laatste paar weken haalde, werd een kansloze 3-0 nederlaag geleden.

Het eerste noemenswaardige moment voor Erix viel te noteren in de 5de minuut. Een vrije trap vanaf 20 meter werd door Rick ten Have hard op de lat geschoten. Maar niet veel later, in de 15de minuut, was het S.V.G.G. dat op voorsprong kwam. De bal werd teruggelegd op de 16-meter en van daaruit werd de bal met een nauwkeurige schuiver laag en zuiver in de linker benedenhoek geschoten, 1-0. Voorafgaand aan deze situatie werd er niet adequaat ingegrepen door het Erix-middenveld en de Erix-defensie. Niet veel later, in de 19de minuut, stond de 2-0 voor S.V.G.G. al op het scorebord. Een vrije trap vanaf rechts werd laag en hard voor het Erix-doel geschoten en de bal werd hierbij bij de 1ste paal attent binnengegleden. Ook hierbij reageerde de Erix-defensie niet adequaat. S.V.G.G. speelde veelvuldig de lange bal en leverde meer passie en strijd en wonnen ook meer duels. Erix kon hier helaas niet meer tegenover zetten dan een kopbal in de 32ste minuut die van de doellijn werd gehaald. In de fase vlak voor rust leek Erix iets meer grip op de wedstrijd te krijgen en dit resulteerde in een mogelijkheid voor Rowan Weenink. Maar Rowan zijn inzet werd geblokt door een S.V.G.G.-verdediger. Al met al werd er voor rust te weinig gebracht door Erix. Aan de bal was het onrustig en slordig en in de persoonlijke duels werd te vaak het onderspit gedolven. Ruststand 2-0.

Na rust gunde S.V.G.G. het initiatief aan Erix. Erix had het meeste balbezit en speelde veelvuldig op de helft van S.V.G.G.. Echter tot uitgespeelde kansen leidde dit veldoverwicht niet en S.V.G.G. probeerde er via de counter uit te komen. In de 63ste minuut kreeg Erix een vrije trap net buiten de 16-meter. Rowan Weenink schoot deze vrije trap hard maar recht op de vuisten van de S.V.G.G.-doelman. In de 69ste minuut kreeg Erix de grootste kans op de aansluitingstreffer. Een vrije trap net buiten de 16-meter werd door Rowan Weenink hard in de S.V.G.G.-muur geschoten. Via de muur kwam de bal voor de voeten van Luuk Weenink die met een boogbal de lat raakte. De terugspringende bal kon echter niet worden binnengewerkt. In de 71ste minuut werd de wedstrijd definitief in het voordeel van S.V.G.G. beslist. Een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld werd hard in de lange benedenhoek geschoten en Erix-doelman Tim Klein Tank kon hierop helaas geen redding meer brengen. 3-0. Hierna was het geloof in een goed resultaat bij Erix definitief verdwenen en S.V.G.G. beperkte zich tot het verdedigen van de 3-0 voorsprong. In het scoreverloop kwam dan ook geen verandering meer.

Erix heeft vanmiddag een verdiende nederlaag geleden tegen een opponent die scherper en feller was in de duels en waartegen Erix ook het spel diende te maken. Met dat laatste aspect heeft Erix de nodige moeite. Erix speelt ook het liefst vanuit de omschakeling. Zondag 6 mei speelt Erix uit tegen nummer voorlaatst S.V.B.V. uit Barchem. De kans is groot dat dan hetzelfde spelbeeld te zien is als vandaag maar hopelijk weet Erix dit keer zo'n duel wel in haar voordeel te beslissen.