Het Handkar Trio. Foto: PR Reurpop
Het Handkar Trio. Foto: PR Reurpop Foto:

Eigen website voor Lievelds archief

LIEVELDE - Wat begon als de wens van Lievelds Belang en de twee initiatiefnemers van de Facebookpagina "Je bent een echte Lieveldenaar als", om een digitaal beeldarchief op te bouwen, is na een flinke voorbereidingstijd, financiële ondersteuning van Lievelds Belang en de inzet van een enthousiaste club vrijwilligers werkelijkheid geworden. De site www.lieveldsarchief.nl is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het reilen en zeilen in en om Lievelde door de jaren heen.

Een aanzienlijk deel van de collectie is overzichtelijk ingedeeld in albums en galerieën vrij toegankelijk voor belangstellenden. Het archief bevat een schat aan foto's en documenten maar zoals met elk ander archief is het nooit compleet. Regelmatig wordt de inhoud daarom uitgebreid met foto's uit het eigen fotobestand. Daarbij roepen de initiatiefnemers de hulp in van het publiek. U kunt via de website zelf foto's uploaden en van bijbehorende informatie voorzien.

Om het insturen van foto's overzichtelijk te houden, werkt de organisatie met verschillende thema's, te beginnen met het thema Sinterklaas, gevolgd door Kerstmis en Oud en Nieuw. Foto's met deze onderwerpen kunt u insturen via de website. Andere thema's zoals verenigingen, klassenfoto's, carnaval, boerderijen, kermis, enzovoort, zullen de komende tijd de revue passeren. Heeft u nog materiaal in uw fotoalbums zitten die u zou willen delen met (oud) Lieveldenaren en andere geïnteresseerden, dan ontvangt Lievelds Archief dit graag. Indien u zich via de website registreert voor de nieuwsbrief ontvangt u in uw eigen mailbox berichten van het Lievelds Archief zodat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Op de website van het archief kunt u ook meer informatie vinden over de totstandkoming, de werkwijze en de mogelijkheden van dit digitale naslagwerk. www.lieveldsarchief.nl


Achterhoekse sfeer in de Greyhound Saloon

RUURLO - Met het Hardkar trio en Ripley als sfeermakers voor Johnny Cash arriveert – in de persoon van Rocco Ostermann – kan het zaterdag 9 juni niet anders dan een heel bijzondere avond worden in de Greyhound Saloon. Handkar trio brengt 'Seks met die kale' weer tot leven.

Op de zaterdagavond zal het Handkar trio de nummers van het Hanska duo weer tot leven brengen. Het legendarische Hanska duo (dat 50 jaar geleden het levenslicht zag) is inmiddels gestopt. Hun oergezellige dialectnummers zijn echter nog altijd geliefd in de regio. Klassiekers als 'Schat woar blief i-j', 'Seks met die kale' en 'Medicijnen' mogen volgens vele Achterhoekers niet ontbreken in menig olderwets bruin café. En precies zo denken de muzikanten van Handkar trio er over. Let op: meezingen verplicht!


Voorjaarsfietstocht VVV Ruurlo

RUURLO - De fietscommissie van de VVV Ruurlo heeft voor zondag 6 mei weer een fietstocht uitgezet. De deelnemers komen langs gevarieerde voorjaarstinten in het coulisselandschap van de Achterhoek. Er is keuze uit afstanden van ongeveer 30 en 45 kilometer, de routes zijn ook geschikt voor scootmobiel. Deelname kost 6 euro per persoon, dit is inclusief een consumptie. Starten kan van 10.00 tot 13.00 uur bij 't Schietkroontje achter restaurant De Keizerskroon, Dorpsstraat 15 in Ruurlo. Binnenkomen kan tot 17.00 uur. Meer info: 0573-453926 of www.vvvruurlo.nl.


Het Handkar Trio. Foto: PR Reurpop