De meiden van Longa'59 MC1 winnen de publieksprijs. Links Stijn Elferink, de Sportman van 2017. Foto: Kyra Broshuis
De meiden van Longa'59 MC1 winnen de publieksprijs. Links Stijn Elferink, de Sportman van 2017. Foto: Kyra Broshuis Foto:

Stijn Elferink sporter van het jaar

LICHTENVOORDE- Het is een mooie traditie op Koningsdag in Lichtenvoorde, de sportverkiezing van het jaar. De gemeente Oost Gelre reikt prijzen uit aan de Sporter, het Sporttalent én het Sportteam van het Jaar 2017. Spreekstalmeester Domien Esselink praat het geheel aan elkaar en kan het niet laten Lichtenvoorde en Zieuwent tegen elkaar uit te spelen. Ook de Grollenaren krijgen er flink van langs, 'weer geen Grolsen op het podium hier'.

Door Kyra Broshuis

De uitslag van de sportverkiezing begint met het Sporttalent. Vóór Esselink de kanshebbers uitnodigt het podium op te komen, staat hij stil bij de Sportman van 2016, Jelle van Gorkum. Esselink spreekt de hoop én verwachting uit dat Van Gorkum weer helemaal de oude zal worden. Er klinkt een groot applaus vanaf de Lichtenvoordse Markt. De genomineerden voor Sporttalent 2017 zijn Bart Klein Nienhuis, Jonah te Fruchte en Jelle Schieven. Bart Klein Nienhuis moet helaas verstek laten gaan maar zijn broertje Siebe neemt de honneurs voor hem waar. Bram doet op hetzelfde moment mee aan de Koningsronde in Almelo en wordt daar keurig derde. Ook in zijn woonplaats pakt hij een belangrijke plaats: Bart wordt hét sporttalent van 2017 van Oost Gelre.

Stijn Elferink Sportman
Wethouder Jos Hoenderboom reikt vervolgens bloemen uit aan Engelien Koenders en Laurens Klein Goldewijk voor hun enorme inzet als vrijwilliger in de Oost Gelrese sportwereld. Dan is het de beurt aan de drie genomineerden voor de titel Sportman van het jaar: Atse ten Brinke, Stijn Elferink en Micky Morssinkhof. De fietser, de survivalspecialist en de amazone staan op het podium als wethouder Hoenderboom bekend maakt dat Stijn Elferink zich dé Sportman van het jaar mag noemen.

RKZVC Sportteam van het jaar
Als laatste zijn de genomineerde Sportteams aan de beurt: Longa '59 MC1(volleybal), Erix 1 (handbal) en het eerste elftal van RKZVC uit Zieuwent. Geheel volgens verwachting mag de voetbalploeg uit Zieuwent zich uiteindelijk Sportteam van het jaar noemen. Op de vraag of ze dit jaar voor derde keer kampioen worden, zegt Laurens Knippenborg: "Ik wil niet op de zaken vooruit lopen. Zaterdag gaan we het zien en we hopen op veel belangstelling uit heel Oost Gelre." Aanstaande zaterdag wordt dé derby van Oost Gelre gespeeld in Lichtenvoorde, Longa-RKZVC. Bij de laatste ontmoeting won RKZVC met 5-0. De wedstrijd begint om 18:00 uur. De meiden van Longa '59 MC1 mogen nog even terug op het podium, zij winnen de publieksprijs van de Sportverkiezing Oost Gelre 2017.