Een beeld van de door circa 4 duizend toeschouwers bekeken derby tussen Longa ’30 en Grol. Foto: Theo Huijskes
Een beeld van de door circa 4 duizend toeschouwers bekeken derby tussen Longa ’30 en Grol. Foto: Theo Huijskes Foto:

RKZVC klopt Longa '30 voor tweede maal: 0-1

Ruim 4 duizend belangstellenden zien een matige partij voetbal

LICHTENVOORDE - 'RKZVC - Longa '30 in oktober 2017 en Longa '30 - RKZVC in mei 2018. In een tijdbestek van zeven maanden tweemaal over de wedstrijd van het jaar in de gemeente Oost Gelre. RKZVC behaalt twee overwinningen, scoort zes doelpunten en incasseert geen enkel tegendoelpunt. De circa 350 leden tellende, op sportpark 'De Greune Weide' gehuisveste dorpsclub uit de slechts 2.000 inwoners tellende kleine kern Zieuwent, schrijft overduidelijke en nooit meer uit te wissen voetbalgeschiedenis.'

Door Theo Huijskes

Voormalig voorzitter Jan Cuppers van RKZVC (hij bestuurde de club ruim 30 jaar) met aan zijn zijde echtgenote Stien zit in de als businessruimte ingerichte tent na te genieten van een biertje. Het normaliter niet om woorden verlegen zijnde boegbeeld van de bloeiende Zieuwentse voetbalclub is sprakeloos. "Het is toch niet te geloven. Ooit heb ik het mee mogen maken dat wij als kleine dorpsclub promoveerden van de GVB naar de KNVB. Destijds een absoluut hoogtepunt. En nu zoveel jaren later spelen wij competitie in de eerste klas KNVB en winnen nota bene zowel thuis als uit van grote broer Longa '30. Dit ook nog eens met het gevolg dat wij de drempel van de hoofdklas van de KNVB zijn genaderd. Ik kan niemand en ook mijzelf niet geloven. Dat ik dit als 80-jarige clubman nog mag meemaken!"

Derde titel op rij?
Buiten verlaat RKZVC-trainer/coach Laurens Knippenborg met een brede smile op zijn gezicht de kleedaccommodatie. "Dit is het waar wij het met elkaar voor doen. Natuurlijk, ik weet het. Ondanks de winst was het niet onze beste wedstrijd. Enkele, normaliter bepalende spelers aan onze kant zaten niet in de wedstrijd. Als excuus wil ik wel aangeven dat Longa er alleen maar op uit was om ons het voetballen onmogelijk te maken. Met name aan de verwoede pogingen die men ondernam om Joey Belterman uit de wedstrijd te werken, heb ik mij enorm gestoord. Maar daarvoor hebben ze wel de tol betaald door zelfs niet één punt aan deze derby over te houden." Lees verder op pagina 3.