Erix afgedroogd (5-0) richting de kleine derby Oost Gelre

LIEVELDE - Erix heeft het in de uitwedstrijd tegen nummer voorlaatst SVBV. volledig af laten weten. Tegen een effectief SVBV werd het maar liefst 5-0 en Erix lijdt daarmee de grootste nederlaag van het seizoen.

De beginfase zag er nog hoopvol uit voor Erix want in de 3de minuut kreeg Nordin Stevens een prima kopkans na een afgemeten voorzet vanaf links van Rick ten Have. Nordin raakte de bal niet goed en kopte hoog over. Maar het goede begin ebde al snel weg want in de 15de minuut kwam S.V.B.V. op voorsprong. Een goede dieptepass vanuit het middenveld bereikte de rechterspits van S.V.B.V.. Deze ging alleen op Erix-doelman Tim Klein Tank af. Tim pareerde zijn inzet zodanig dat deze voor de voeten belandde van een goed meegelopen S.V.B.V.-aanvaller. Deze kon de bal eenvoudig van dichtbij in het doel werken, 1-0. Erix liep achter de feiten aan en deze wedstrijd leek een kopie te worden van de wedstrijd van vorige week tegen S.V.G.G.. Ook nu werd Erix weer gedwongen om het spel te maken en de tegenstander loerde op de counter. Een aspect waar Erix moeite mee heeft. Erix probeerde na de 1-0 achterstand wat meer druk te zetten en kreeg in deze fase wat meer grip op het middenveld. In de 25ste minuut kreeg Erix een grote mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen met S.V.B.V.. Nick Berentsen legde de bal breed op de volledig vrijstaande Rick ten Have. Rick verscheen alleen voor de S.V.B.V.-doelman en in plaats van de bal rustig over de grond te schieten, besloot Rick om de bal over de doelman te schieten en deze belandde hierbij op de lat. In de 29ste minuut kreeg Rowan Weenink een goede kopkans van dichtbij na een voorzet van Rick ten Have. De S.V.B.V.-doelman pareerde met zijn voeten de kopbal van Rowan. S.V.B.V. gokte op omschakelmomenten en kreeg hiervoor in de 30ste minuut een uitstekende kans. De bal werd teruggelegd vanaf de achterlijn richting de 16-meter echter werd de bal niet vol geraakt waardoor Erix-doelman Tim Klein Tank eenvoudig redding kon brengen. In de 42ste minuut kwam S.V.B.V. op een 2-0 voorsprong. De buitenspelval functioneerde niet waardoor een aanvaller van S.V.B.V. alleen op de Erix-doelman af kon gaan en de bal beheerst langs hem schoot. Een forse tegenvaller voor Erix zo vlak voor rust. De ruststand was 2-0 in het voordeel van S.V.B.V..

Vlak na rust probeerde Erix nog wel op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer maar de overtuiging en scherpte ontbrak hierbij. In de 52ste minuut viel dan ook de beslissing in de wedstrijd. De aanvaller van S.V.B.V. trok vanaf de linkerkant naar binnen en haalde vanaf de 16-meter beheerst uit. De bal verdween in de linker benedenhoek en de Erix-defensie greep hierbij niet adequaat in, 3-0. Hierna zakte het geloof in een goed resultaat weg bij Erix en S.V.B.V. kreeg het niet meer echt meer lastig. In de 60ste minuut viel zelfs de 4-0 na een prima aanval die beheerst werd afgerond door middel van een schot in de linker benedenhoek. Gelukkig voor Erix geloofde S.V.B.V. het hierna wel en gebeurde er niet veel opwindends meer. Pieter ten Have kreeg in de 63ste minuut nog een goede mogelijkheid. Alleen voor de S.V.B.V-doelman prikte Pieter de bal net naast. Erix snakte naar het einde van de wedstrijd maar kreeg in de 90ste minuut nog een doelpunt te verwerken. Wederom een actie vanaf de linkerkant werd beheerst in de benedenhoek geschoten, 5-0. Een afstraffing was het gevolg. Doordat de concurrenten om directe handhaving vanmiddag ook verloren werd het leed nog enigszins verzacht. Maar dat er uit een ander vaatje getapt dient te worden, is duidelijk.

Woensdag 9 mei speelt Erix thuis de 'kleine derby van Oost Gelre' tegen buurman KSV uit Vragender. Dan moet het anders. Een ruime nederlaag zoals vanmiddag zal woensdag tegen KSV door de Erix-supporters niet geaccepteerd worden.