Enthousiaste deelnemers van Table Stars. Foto: Lars Wildenborg
Enthousiaste deelnemers van Table Stars. Foto: Lars Wildenborg

700 kinderen bij Litac

LICHTENVOORDE - In april heeft tafeltennis –en dynamictennisvereniging Litac weer de jaarlijkse Table Stars clinics voor basisscholen uit Lichtenvoorde georganiseerd. Maar liefst 700 enthousiaste kinderen maakten spelenderwijs kennis met de sporten tafeltennis en dynamictennis.

Met het Table Stars programma (ontworpen door de Nederlandse Tafeltennis Bond) krijgen de kinderen allerlei spelletjes in circuitvorm gepresenteerd. Tijdens de spellen wordt er met het eigen team gestreden om zoveel mogelijk punten te behalen om de andere teams te verslaan. Naast de sportieve competitie staan het spelplezier en het onderling samenwerken voorop. Dat laatste wordt ook nog eens beloond doordat alle punten van de hele klas bij elkaar worden opgeteld. De beste twee groepen 3, 4, 5, 6 en 7 komen op donderdag 17 mei terug voor de grote Table Stars finale! Op die dag zijn er dus vijf finales waarin er leerlingen van groep 3 van de Jorisschool, groep 4 en 6 van de Jozefschool, groep 5 van Het Hof en groep 7 van de Frans ten Bosch het opnemen tegen de desbetreffende groep van de Pastoor van Arsschool om de titel "Lichtenvoords Kampioen basisscholen" in de wacht te slepen.

Iedereen die het leuk vindt om een keertje mee te doen met een proefles tafeltennis, kan op maandag- en/of donderdagmiddag om 16.00 uur terecht in de Zandschoppe aan de Varsseveldseweg 62a in Lichtenvoorde. Graag vooraf even aanmelden bij Inge Wevers (ingewevers@outlook.com). Ook voor meer informatie over een proefles dynamictennis.