Repetitie jeugd-slagwerkgroep. Foto: PR
Repetitie jeugd-slagwerkgroep. Foto: PR Foto:

St. Switbertus organiseert
slagwerk-workshop

LICHTENVOORDE - Na de plezierige slagwerkrepetities met jongens en meisjes die mee hadden gedaan met de vervolgcursus van "Muziek maak je zelf", konden kinderen zich op geven voor slagwerkles bij of via één van de organiserende verenigingen, te weten Switbertus of Caecilia. Om niet alleen kinderen van groep 5/6, maar iedereen die belangstelling heeft voor slagwerk, gelegenheid te geven om kennis te maken, organiseert Switbertus op dinsdag 29 mei van 19.00 – 20.00 uur om de Swite een slagwerk-workshop.

In deze interactieve vorm zullen vele aspecten van slagwerk de revue passeren en aan het eind zullen alle deelnemers samen met de slagwerkgroep een mooi stuk spelen. De volgende onderwerpen komen aan de orde: slagwerktechnieken, verschillende instrumenten, het spelen in een groep, slagwerk en beweging en, als nieuwe variant, theaterslagwerk.

Voor volgend jaar staan er namelijk al een aantal grote theatershows op het programma. Vanwege het jubileumjaar van Concordia Kotten (waar Switbertus een intensieve samenwerking mee heeft) organiseert de groep op Koningsdag een megaspektakel in theater "de Storm". Het wordt een programma waarin samenwerking wordt gezocht met verschillende gerenommeerde bands, dansers en een waaier aan acts die samen voor twee uur muzikale sensatie gaan zorgen. Onderdelen uit dat programma zullen ook tijdens het 90-jarige bestaan van Switbertus worden gepresenteerd. Naast deze show pakt Switbertus op zaterdag 12 oktober nog groter uit met een show waarbij de gehele "Storm" wordt gebruikt, een waardig hoogtepunt van de jubileumactiviteiten. Op de kortere termijn wordt er veel aandacht gegeven aan de straatshows die de schutterij tijdens komende corso's en buitenoptredens verzorgt.

Heeft u wel eens nagedacht over het spelen op een (slagwerk) instrument of heeft u in het verleden veel plezier beleefd aan muziek maken en wilt u het eigenlijk best wel weer eens proberen? Dan is dit het moment om in te stappen in de muzikale trein van Switbertus! Iedereen, jong en oud, is welkom bij de workshop of de repetitieavonden. Samen maken we het verschil. Klinkt dit als muziek in de oren? Dan heb je in ieder geval interesse in muziek en ziet Switbertus je graag op dinsdag 29 mei aan de Hendrik Leemreizestraat 2. Voor meer informatie of aanmelden voor de workshop kunt u terecht bij Jos Taken (06-13948347) of Eddy Rondeel (0544-375839) . Maar iedereen die spontaan wil komen kijken om zich te oriënteren op slag- of blaasmuziek, is natuurlijk ook welkom. Bijvoorbeeld op maandagen in de Swite of op donderdagen in gebouw Wilhelmina (Kotten)