Actiefilm bij 2Gether

LICHTENVOORDE - Zaterdag 12 mei is er een filmavond in 2Gether aan de Dijkstraat 13 in Lichtenvoorde. Deze keer draait de film Unknown, een film met actie.

Dokter Martin Hans, gespeeld door acteur Liam Neeson, raakt in een coma bij een auto-ongeluk in Berlijn. Niemand herkent hem meer, zelfs zijn vrouw niet en een andere man heeft zijn identiteit aangenomen. De overheid gelooft hem niet en laten hem links liggen. Mysterieuze huurmoordenaars hebben het op zijn leven gemunt. Met hulp uit onverwachte hoek wordt hij gedwongen om met gevaar voor eigen leven uit te zoeken wie hij is en hoe ver hij wil gaan om de waarheid te achterhalen.

De film start om 20.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf half 8 en de entree is gratis. Deze filmavond wordt georganiseerd door LICHT.


Talentenvolle nieuwkomers, Gewoon Høken en X-Orchestra op Kleintje Kei

LICHTENVOORDE - Komende donderdag 10 mei is het terras van Tapperij van Ooijen weer het middelpunt van Lichtenvoorde. Het is dan weer tijd voor Kleintje Kei, de opmaat naar het 'grote' Keifestival eind oktober. In de middag strijden vier regionale talentvolle bands om een ticket voor het grote Keifestival en in de avond zullen twee headliners het publiek trakteren uit het beste uit twee werelden.

Als de wedstrijd tussen de vier bands Yo MaMa, Out of Nowhere, Stainless en The Vault is beslist zal namelijk Gewoon Høken het podium beklimmen en Lichtenvoorde trakteren op het beste van Normaal. De band, vanzelfsprekend samengesteld uit Achterhoekse leden, geeft met name aandacht aan de oude werk van Normaal, wat bij menig aanhanger favoriet is.

Na Gewoon Høken betreedt de gloednieuwe maar zeker niet onervaren band X-Orchestra het podium. Deze 12-mans formatie brengt een aanstekelijke mix van soul, funk, dance, disco en pop ten gehore. Denk aan Michael Jackson, Stevie Wonder, Jamiroquai en Bruno Mars. Naast een poepiestrakke ritmesectie heeft deze band een dijk van een blazerssectie en maar liefst vier vocalisten. Als deze band de registers open trekt staat niemand meer stil. X-Orchestra bestaat uit Achterhoekse muzikanten die hun strepen al lang en breed verdient hebben. Dansgarantie included!

Kleintje Kei wordt gehouden op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) op het terras van Tapperij van Ooijen in Lichtenvoorde. Het programma start om 15:00 uur en de entree is gratis.