Louis en zijn partner omringd door de medewerksters. Foto: Annekée Cuppers
Louis en zijn partner omringd door de medewerksters. Foto: Annekée Cuppers Foto:

Enorme belangstelling bij
heropening Spar Zieuwent

ZIEUWENT -Klanten, buurtgenoten, vrienden, familieleden. Het leek wel of heel Zieuwent en daarbuiten was uitgelopen om de opening van de vernieuwde Spar aan de Dorpsstraat in Zieuwent mee te maken. Niet zo gek ook want Spar-ondernemer Louis Ernst had al laten doorschemeren dat de winkel een onherkenbare metamorfose zou ondergaan. Maar behalve nieuwsgierigheid overheerste bij de bezoekers vooral een gevoel van trots. Een dorp als Zieuwent met zo'n prachtige, moderne winkel voor dagelijks gemak, dat is in deze tijd best bijzonder.

Door Annekée Cuppers

Twee weken lang moesten de dorpelingen het zonder hun geliefde Spar doen en uitwijken naar Lichtenvoorde. "Dan pas merk je hoe lastig het is dat je voor iedere wissewasje verderop moet en niet even snel een paar boodschapjes kunt halen voor het avondeten of geld kunt pinnen voor de poetshulp", laat een van de bezoekers weten, "We moeten toch maar heel zuinig zijn op 'onze Louis'. Hij heeft toch maar het lef om zo'n investering aan te gaan." Ook de afgevaardigden van Spar die deze avond aanwezig zijn, spreken lovende woorden over Louis en zijn medewerkers. Zelden maken zij een verbouwing mee die zo soepel en op schema is verlopen als die van de Spar Zieuwent. Daarom is er een verrassing; Manon mag namens het personeel een cheque ter waarde van 500 euro in ontvangst nemen, te besteden aan een leuk uitje.

Op het infoscherm bij de ingang draait een presentatie met foto's van de verbouwing. Een groter contrast met het nieuwe interieur is nauwelijks denkbaar. Bij binnenkomst springt direct de nieuwe bakkerij-afdeling in het oog. Een grijs plafond en donkergrijze tegels geven de winkel een moderne, eigentijdse uitstraling en de nieuwe verlichting doet de producten goed uitkomen. De kassa's staan centraal in de winkel en geven een vrijere toegang voor de klanten. Je hoeft niet meer eerst de hele winkel door om een doosje paracetamol af te rekenen of stomerijgoed op te halen. Ook zijn de schappen een stuk lager, waardoor de winkel al direct veel ruimtelijker oogt en snel duidelijk is waar bepaalde productgroepen staan. Kortom, Louis en Spar hebben hun best gedaan deze voorziening in Zieuwent ook voor de toekomst te behouden en zo bij te dragen aan de leefbaarheid in het dorp. Als zij af mogen gaan op de warme belangstelling die de dorpelingen toonden bij deze opening, dan gaat dat zeker goed komen.