Op tractors naar de derby

Vervolg van de voorpagina

Knippenborg maakt vervolgens van de gelegenheid gebruik om enkele spelers een pluim te geven voor hun spel. "Dat is onze doelman Huib Jonkman en het centrale verdedigingsduo Wouter Pillen en Michiel Krabbenborg. "Pure klasse en dat zeker op het moment dat Longa een wanhoopspoging ondernam om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen." En nu op naar de derde kampioenstitel op rij? "Dat zou helemaal te gek zijn. Een mooi moment om te stoppen." 'Lau' Knippenborg stoppen als voetbaltrainer, dat kan niemand zich voorstellen, toch? "Ja, daar heb je ook weer gelijk in."

Geen schoonheidsprijs
Oefenmeester Erik Zandstra van Longa '30 geeft in een reactie aan dat hij teleurgesteld is in het eindresultaat van de wedstrijd en dat zijn ploeg minimaal een gelijkspel had verdiend. "Over de gehele wedstrijd genomen hebben wij de beste kansen gehad. Iets dat collega-trainer Knippenborg ook met mij van mening is. Daarnaast moeten wij als Longa er gewoon heel eerlijk in zijn dat RKZVC op dit moment tactisch en zeker voetbaltechnisch verder is dan wij. Desalniettemin vind ik dat wij toch tactisch gezien een goede wedstrijd hebben gespeeld en dat ik mijn jongens wat inzet betreft totaal niets kan verwijten. We hebben dan wel twee keer van RKZVC verloren, maar desondanks hebben wij dit seizoen de nodige stappen gezet. Dat het publiek wat betreft deze ontmoeting een mooiere wedstrijd had willen gezien, kan ik mij voorstellen. Maar wanneer je de nadruk legt op de defensie, wordt er al snel geconcludeerd dat er op een gelijkspel wordt gespeeld en dat dit laatste niet de schoonheidsprijs verdient. Maar laat één ding duidelijk zijn, ook wij willen iedere wedstrijd graag winnen!"

De penningmeester als winnaar
De door circa 4 duizend toeschouwers bekeken wedstrijd, waarvoor aanhangers uit Zieuwent volgens RKZVC-voorzitter Johnny Cuppers met 70 tractoren en volgens de berichten op Facebook met 35 tractoren naar Lichtenvoorde kwamen, werd derhalve geen hoogstaand voetbalschouwspel. Met name in de eerste helft werd aan beide kanten tam gespeeld en dat ook nog eens in een niet bij de eerste klas amateurvoetbal horend tempo. In het eerste bedrijf waren aan Longa '30-zijde Tim Bader en Thom Berendsen het dichtst bij een doelpunt en aan de zijde van RKZVC kwamen Wouter Pillen uit een vrije trap en Jens Schutten bijna tot scoren. Wie in de tweede helft dacht dat Longa '30 feller en doelgerichter uit de kleedkamer zou verschijnen, kwam bedrogen uit. De thuisclub liet het zelfs gebeuren dat RKZVC een 0-1 voorsprong nam. Een zo later bleek beslissende treffer, zijnde een kopbalgoal van Sjors Storkhorst uit een voorzet van Jens Schutten. Hiermee leek Longa '30 wakker te zijn geschud. Maar ondanks verwoede pogingen en een slotoffensief in de laatste tien minuten, kwam er geen verandering meer in de stand. Zo werd een schitterende kopbal van Thomas Kerperien door RKZVC-goalie Huib Jonkman over het doel getikt, mikte Freek Heinsbroek, zoals hij alleen dat kan, een bal van links op de lat en schoot Jurgen Weijman in een kansrijke positie voorlangs het doel. Al met al een wedstrijd met aan Longa '30-zijde maar één grote winnaar en dat is de penningmeester!


www.youtube.com/watch?v=vcWJqAfFY3Y