Op het pop-up terras was het goed toeven. Foto: Anja Onstenk
Op het pop-up terras was het goed toeven. Foto: Anja Onstenk Foto:

Veel belangstelling open dag Lokalen

LICHTENVOORDE - Afgelopen zondag vierde Lokalen- centrum voor creatief ondernemen haar eerste verjaardag. Tijd voor een feestelijke open dag. Ruim honderd belangstellenden namen de kans waar om eens een kijkje nemen achter de schermen van dit creatieve broeinest in de oude Rosvoort-school.

Door Annekée Cuppers

Alle ondernemers hadden hun best gedaan hun lokaal aantrekkelijk in te richten en voor de bezoekers was er dan ook veel te zien en te beleven. Zo gaven een aantal Artists in Residence, kunstenaars die de afgelopen periode een tijd bij Lokalen hebben verbleven, een korte presentatie van hun werk. De ondernemers zelf gebruikten de open dag vooral om hun werk van de afgelopen periode te laten zien en hierover met de bezoekers in gesprek te gaan. Na de rondgang langs de lokalen genoten veel belangstellenden nog even na op het 'pop-up terras' op het schoolplein van een drankje of een lokaal gebrouwen speciaal biertje van Hogenelst Hop.

Ook de naaste buren gaven akte de présence en verblijdden de ondernemers met een flesje wijn en een mooie plant. "We zijn heel blij met dit initiatief. Zo'n leegstaand pand verpaupert al snel en deze creatievelingen geven een gezellige 'reuring' in de buurt", aldus een buurman. Lokalen kan terugkijken op een geslaagde middag.


www.lokalen.info