ZSOM tv-programma

LICHTENVOORDE - Iedere week wordt een programma uitgezonden in de Antoniushove te Lichtenvoorde. Deze uitzending is op 18 mei 2018 en begint om 15.00 uur.

ZSOM Regiojournaal

Expositie Nel en Wilma Gockel in museum
In april 2018 hielden Nel en Wilma Gockel een expositie in museum De Stadsboerderij Grolle. De beide schoonzussen hebben ieder hun eigen vaardigheden op kunstgebied. Nel tekent en schildert en geeft daar les in. In de expositie zijn tekeningen en schilderwerkstukken opgenomen van haar leerlingen. Wilma is verslingerd aan boetseren en haar beelden zijn zeer in trek. Al met al heeft deze expositie een fraaie uitstraling in het oude museum. Op 18 april was er nog een bezienswaardigheid in het museum. Tussen de tekeningen van voornoemde kunstenaars demonstreerden een aantal dames van de werkgroep Lebbenbrugge het rollen van het linnendoek. Linnen werd gebruikt voor beddengoed maar ook voor hemden en schorten. In de oude boeren hoeves stond vaak een kabinet vol met deze rollen. Het gaf een zekere status en het verhaal gaat dat de bezoekers wel eens achter de rollen voelden om te constateren dat alleen de voorkant maar vol lag en ja dan zakte de status, want je moest het kabinet toch vol hebben.

ZSOM Regiojournaal - herhaling

Concert Vocales
Koor Vocales uit Groenlo bestaat sinds 1968, toen begonnen als jongerenkoor, en is een gemengd meerstemmig koor dat uit gemiddeld 60 leden bestaat. Op 5 mei gaf dit koor in De Mattelier hun jubileumconcert "Happy", waarvan de ZSOM tv-opnames heeft gemaakt. Geniet van het eerste deel van dit concert.

Kijk ook op www.zsom.nl. Op de website kunt u kijken naar verschillende reportages en natuurlijk het weekjournaal