Erix handhaaft zich door zege in vierde klasse

LIEVELDE - Erix is ook volgend seizoen actief in de vierde klasse na de zwaarbevochten 1-0 overwinning tegen de nummer twee van de vierde klasse C, MEC, dat nog vecht voor promotie naar de derde klasse door middel van het behalen van de tweede periode of het behalen van de tweede plek in de eindrangschikking.

Met name in de eerste helft was MEC de betere ploeg en pakte vanaf het begin het initiatief. Dit resulteerde al in de zevende minuut in een mogelijkheid voor MEC. Een dieptepass van achteruit werd te zacht ingeschoten waardoor Erix-doelman Tim Klein Tank redding kon brengen. Erix kwam er in de beginfase niet aan te pas en ontsnapte in de 16de minuut aan een achterstand. De bal werd vanaf de rechterkant in de 16 meter gebracht en na een goede combinatie kwam de MEC-aanvaller in scoringspositie en stifte de bal hierbij op de lat. De terugkomende bal van de lat werd net over gekopt. In de 20ste minuut kreeg MEC een vrije trap buiten de 16-meter en deze werd in de benedenhoek knap gered door de Erix-doelman. Erix had moeite elkaar te vinden doordat het veld te lang werd gemaakt en waardoor er ruimte ontstond voor MEC om er snel uit te komen en om veelvuldig voor het Erix-doel te verschijnen. In de 39ste minuut ontsnapte Erix wederom aan een achterstand doordat een vrije trap net buiten de 16-meter hard en buiten bereik van Tim Klein Tank op de paal werd geschoten. Vlak voor rust, in de 44ste minuut, kreeg MEC wederom een goede mogelijkheid maar deze werd door de linksbuiten van MEC schuin voor het Erix-doel hard overgeschoten. En in de 45ste minuut had MEC wederom een kans. Na een cornerbal belandde de bal voor de voeten van een MEC-speler die hierbij de bal van dichtbij hard overschoot. Erix mocht van geluk spreken dat het niet op achterstand stond en haalde schadevrij de rust. 0-0.

Deze penalty werd door Rowan Weenink beheerst binnengeschoten

Vlak na rust hetzelfde spelbeeld. MEC had het meeste balbezit en speelde veelvuldig op de helft van Erix. Maar gaandeweg de tweede helft ebde de dadendrang bij MEC steeds meer weg en Erix kwam er via de counter vaker en gevaarlijker uit zoals in de 58ste minuut. Rowan Weenink bracht zichzelf in schietpositie maar schoot de bal hierbij hard en recht in de handen van de MEC-doelman. MEC had nog wel het meeste balbezit maar dit leidde niet echt tot grote scoringskansen. In de 66ste minuut werd een voorzet van Rick ten Have door een MEC-verdediger met de hand van richting veranderd. En omdat dit binnen de 16-meter gebeurde kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de penalty-stip te leggen. Deze penalty werd door Rowan Weenink beheerst binnengeschoten door de bal laag maar zuiver in de rechter benedenhoek te schieten. 1-0. MEC ging hierna haastig op zoek naar de gelijkmaker en probeerde door middel van lange ballen van achteruit de Erix-achterhoede in verlegenheid te brengen maar dit leidde niet echt meer tot grote kansen. In de omschakeling lag er veel ruimte voor Erix maar steeds was de eindpass net niet nauwkeurig genoeg om voor serieus gevaar te zorgen. In de 87ste minuut kreeg MEC nog een kans maar deze kopbal werd recht in de handen van Erix-doelman Tim Klein Tank gekopt. In de 90ste minuut had Erix de score nog kunnen verdubbelen maar de geplaatste kopbal van Nick Berentsen na een cornerbal belandde jammerlijk genoeg op de lat. Na wat blessuretijd floot scheidsrechter Polman uit Aalten voor het einde van de wedstrijd en was handhaving voor Erix een feit. Een prima prestatie van de technische staf en van het team.

Erix speelt dit seizoen nog drie wedstrijden, nog tweemaal tegen kampioen Reunie en tegen buurman KSV uit Vragender. Donderdag 17 mei speelt Erix een uitwedstrijd tegen kampioen Reunie in Borculo en zondag 20 mei (1e Pinksterdag) staat de streekderby in Vragender tegen KSV op het programma.

Dramatische nederlaag KSV in Barchem

VRAGENDER - Na de nederlaag van afgelopen woensdag tegen Erix moest KSV 1 vandaag aantreden tegen directe concurrent SVBV in strijd om handhaving in de vierde klasse. SVBV kon het duel met vertrouwen tegemoet zien aangezien men de laatste twee wedstrijden met ruime cijfers (5-0 en 4-0) wist te winnen.

KSV begon goed aan het duel en al na twee minuten schoot KSV op de onderkant van de lat. De eerste helft kreeg KSV misschien wel zes uitgespeelde kansen, waar SVBV niks tegenover kon zetten. Men ging met een 0-0 stand rusten.

In de tweede helft grotendeels hetzelfde spelbeeld: KSV kreeg weer een aantal grote kansen, maar ook deze werden allemaal niet benut. De keeper van SVBV had een aantal fantastische reddingen en leek vandaag onpasseerbaar. SVBV rook bloed en nam naarmate de 2de helft vorderde steeds meer risico's. Vlak voor tijd had keeper Pascal Wolterink nog een goede redding, maar was in de 87ste minuut kansloos toen een speler van SVBV uit een moeilijke hoek raak schoot. Niet veel later floot de scheidsrechter de wedstrijd af en was de ontlading groot bij de spelers van SVBV. Bij KSV droop men zwaar teleurgesteld af na deze volkomen onverdiende nederlaag. KSV speelde een goede wedstrijd, kreeg legio kansen, maar bleef zoals wel vaker dit seizoen opnieuw met lege handen achter.

Door deze nederlaag staat KSV nu op de voorlaatste plaats. Doordat KSH won, is het gat tussen KSV en de veilige 11de plek van KSH nu opgelopen tot zeven punten, met nog drie wedstrijden te gaan (2x tegen Vios Beltrum en 1x nog tegen Erix). KSV zal de komende wedstrijden moeten proberen om nog wat punten te pakken om zodoende in ieder geval SVBV op de ranglijst voor te blijven, dat nu een punt meer heeft dan KSV. Het verschil tussen plek twaalf (SVBV) en plek dertien (KSV) is namelijk een extra wedstrijd in de nacompetitie. Dit zal echter een loodzware klus worden, aangezien het nog twee keer tegen Vios Beltrum speelt, wat nog volop in strijd is om de derde periodetitel.

Door deze nederlaag staat KSV nu op de voorlaatste plaats

Namens KSV feliciteert KSV RKZVC met het behalen van het derde kampioenschap op rij en de promotie naar de hoofdklasse! Donderdag 17 mei speelt KSV thuis om 19.30 uur tegen VIOS Beltrum.