Alzheimer: bewegen is leuk en belangrijk

LICHTENVOORDE – De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand, voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of die u bezig houden. Eerstvolgende avond: woensdag 23 mei om 20.00 uur in de Antoniushove.

Het thema van deze maand is: Het belang van bewegen bij dementie. Wat is de invloed van bewegen op het brein. Saskia Otten, geriatrisch fysiotherapeut van Centrum in Beweging in Lichtenvoorde, bespreekt het belang van bewegen. Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van bewegen bij dementie. Daaruit blijkt dat bewegen de kwaliteit van leven vergroot en het ziekteproces iets kan afremmen. Het verbetert het denkvermogen en het doen van alledaagse activiteiten verloopt hierdoor ook beter. Tips over wat u kunt doen om fit te blijven bij dementie komen deze avond aan de orde.

Op woensdag 23 mei in het Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde is van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) de informatieavond. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of telefonisch op 06-135 144 11