Afbeelding

Column Jantien Klein Ikink - Verliefd

Ik ren de glibberige stenen trap af. Exact 600 treden heb ik me laten vertellen. Slalommend probeer ik de ezelstront te ontwijken. De zon brandt op m'n hoofd en het zweet druppelt over m'n rug. Ik ben weer eens te laat. Slechts tien minuten maar ik weet dat de boot stipt 13.00 uur vertrekt en ik wil hem niet missen. Achter mij lopen m'n Braziliaanse vrienden die tien minuten te laat, eigenlijk dik op tijd vinden. Daarom pas ik zo goed in Zuid-Amerika, maar we zijn in Griekenland en de trip is georganiseerd door een Duitser. Dan weet je het wel.

Precies op tijd ben ik beneden bij de kleine haven waar zo'n veertig nomads al wachten voor vertrek. Ik klim aan boord en ook m'n Braziliaanse vrienden zijn net op tijd. Het feest kan beginnen. Ik ben omringd door mensen uit Duitsland, Zwitserland, Oekraïne, Rusland, USA, Brazilië, Frankrijk, Zweden, Hongarije, Canada, Venezuela, Australië en een paar verdwaalde Nederlanders (en dan ben ik nog de helft vergeten). We hebben elkaar allemaal leren kennen op de Nomad Cruise en besloten nog een tijdje te blijven hangen in Griekenland. Santorini om precies te zijn.

De boot vaart naar een vulkanisch eiland in de buurt waar we kort stoppen voor een hike naar de top. Het uitzicht is waanzinnig, al is dat niet waar ik van onder de indruk ben. Vandaag, meer dan ooit, ben ik me bewust van de prachtige samenstelling van de groep mensen met wie ik ben. Zoveel nationaliteiten bij elkaar. Zoveel compleet verschillende culturen. En zo'n sterke band. Een gevoel van saamhorigheid. Familie. De gezamenlijke drang naar vrijheid. Naar avontuur. En naar mensen die dat begrijpen. Die hebben we hier gevonden.

Later in de middag varen we verder naar een ander deel van het eiland om daar van de zonsondergang te genieten. De tocht duurt een paar uurtjes en de muziek knalt uit de speakers. De zon staat laag en het is nog altijd warm. We beginnen spontaan te dansen op het dek. Alle culturen bij elkaar, iedereen op z'n eigen manier. Met één ding gemeen. We doen het vol overgave. Ik sluit m'n ogen en beweeg mee met het schommelen van de boot. Als ik m'n ogen weer open en om me heen kijk, krijg ik de grijns niet meer van m'n kop af. Het is een fucking woensdagmiddag. Een ordinaire woensdagmiddag en ik sta hier op een boot te dansen met m'n nieuwe vrienden van over de hele wereld. Wordt het leven ooit nog beter?

De liefde en dankbaarheid stroomt door m'n lichaam. Deze levensstijl is zeker niet gemakkelijk. Er zijn dagen dat ik me er doorheen worstel. Een onzeker inkomen, geen vaste verblijfplaats en nog maar van m'n onzekere liefdesleven te zwijgen. De enige stabiliteit die ik heb is dat ik zeker weet dat niets zeker is. Maar het maakt me sterker, flexibeler, creatiever en dankbaarder dan ik ooit had kunnen bedenken. Mijn leven is chaos en hoe vaak ik me ook afvraag waar ik in godsnaam mee bezig ben, ik weet dat ik niet meer anders zou willen. Ik ben er verliefd op geworden.


Bössels bij Taste

GROENLO - De eigenaren van Taste ontdekten The Bössels op Oerol in 2017. Rick Manuel (broer van) is een goede bekende van het uitbatersechtpaar, en had ze uitgenodigd de band te komen bekijken bij de Vijfpoort op Terschelling tijdens het cultuurfestival. Er werd snel een datum afgesproken en beide partijen zien er inmiddels erg naar uit.

Toen gitarist/zanger Rick Manuel in het voorjaar 2016 gebeld werd of hij wilde komen spelen op Mañana Mañana was zijn eerste reactie: "Ik heb helemaal geen band." Na wat heen en weer bellen waren er al snel een drummer (Tonnie Elferink, ook uit Diepenheim) en bassist (Bert 'Qbus' van Dijk, Vorden) gevonden en kon er geoefend worden. Wel werd er kort voor het optreden een mooiere naam bedacht: The Bössels. De band werd later aangevuld met een extra gitarist (Rob Wielens uit Haaksbergen).
De muziekstijl van The Bössels is het beste te omschrijven als southern bluesrock, met nummers van onder andere The Allman Brothers, Rory Gallagher en Lynyrd Skynyrd.

Het optreden van The Bössels bij Rockcafé Taste, Lievelderstraat 41 in Groenlo, is op zondag 20 mei. De aanvang is 22.00 uur en de entree is gratis.