Zorgactiviteiten met dagrecreatie

OOST GELRE- De Lindeboomweg 30 in Harreveld wordt ingericht als een plek met zorgactiviteiten en dagrecreatie. De gemeente Oost Gelre wil daar toestemming voor geven. Om het een en ander te kunnen realiseren zal de eigenaar een onderkomen voor vee moeten bouwen.

Door Kyra Broshuis

Workmate Company
Het perceel en pand aan de Lindeboomweg zijn eigendom van de heer Peters van Workmate Company. Dit bedrijf biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteuning richting opleiding, participatie en/of werk. Voor deelnemers bij wie uitstroom naar werk niet tot de mogelijkheden of wensen behoort, is er een passende werkplek binnen de specialistische dagbesteding.

Voormalig agrarisch bedrijf
Workmate Company wil op het perceel zorgactiviteiten met dagrecreatie bieden voor drie doelgroepen: cliënten die graag met dieren en tuinieren bezig zijn, cliënten die een opleiding 'groen' willen volgen en cliënten die vanuit hun omgeving gestimuleerd worden om een dagbesteding te hebben. Op het perceel Lindeboomweg 30 is een voormalige varkensschuur en kapschuur aanwezig, restanten van een voormalig agrarisch bedrijf. Het grootste bouwwerk is opgeknapt en voorzien van een nieuw dak. Workmate Company wil graag een dierenverblijf realiseren voor verschillende boerderijdieren als kippen, pony's en geiten. De overige grond zal worden verdeeld in een stuk bos, een houtwal, een grasveld en landbouwgrond. De grote schuur moet gesplitst worden in de twee helften; de ene helft als leer/werkruimte en de andere helft voor de verzorging van de cliënten. Het bedrijf ziet ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld een kaboutererf voor gezinnen met jonge kinderen, scholen en kinderdagverblijven. Ook een theetuin, aansluitend aan de kerkepaden, is een optie.

Welkome aanvulling
De gemeente werkt nauw samen met Workmate Company. "De gevraagde activiteiten zijn een welkome aanvulling op de al aangeboden dagbestedingen op de overige locaties in onze gemeente én het is een goede invulling van het perceel", zegt wethouder Marieke Frank. Workmate heeft ook vestigingen in Lichtenvoorde en Doetinchem.


ZSOM

LICHTENVOORDE - De uitzending op vrijdag 25 mei 2018 vanaf 15.00 uur.

1) ZSOM Regiojournaal
Laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken in het regiojournaal.

2) Uitreiking boek: Natuur in de buurt!
Op vrijdagmiddag 16 maart werd mr. Prof. Pieter van Vollenhoven ontvangen in de botenloods van restaurant Welgelegen in Groenlo. Hier kreeg hij het boek geschreven door Anton Stortelder en Joop Schaminée "Natuur in de buurt" uitgereikt door burgemeester Anette Bronsvoort.

3) Harley Davidson Liefhebber
Johan Hoftijzer uit Ijzerlo is een liefhebber van oude motoren en dan vooral Harley's.
Wij bezochten hem en hij toonde ons zijn motoren en vertelde vol passie over de samenstelling en techniek van deze mede veroveraars van Europa in de tweede wereldoorlog,

4) ZSOM Regiojournaal
Herhaling

5) Concert Vocales
Koor Vocales uit Groenlo bestaat sinds 1968, toen begonnen als jongerenkoor, en is een gemengd meerstemmig koor dat uit gemiddeld 60 leden bestaat. Op 5 mei gaf dit koor in De Mattelier hun jubileumconcert "Happy", waarvan de ZSOM tv-opnames heeft gemaakt. Geniet van het tweede deel van dit concert.

Kijk ook op www.zsom.nl