Terecht kampioen in de tweede klasse, dat is een feestje waard. Foto: PR
Terecht kampioen in de tweede klasse, dat is een feestje waard. Foto: PR Foto:

RKZVC Onder 19 kampioen!

ZIEUWENT - Na elf wedstrijden kan RKZVC Onder 19 zich kampioen noemen van de 2e klasse omdat de directe concurrent Varsseveld punten liet liggen tegen Ulft. En als je zelf alle wedstrijden winnend afsluit kun je wel spreken van een terecht kampioenschap.

Door trotse trainer/coach Walter Overkamp

De invulling van de spelers was al ruim van de tevoren bekend. Datzelfde was niet van toepassing voor de begeleiding. Gelukkig waren Raymond Klein Goldwijk en Marco Waalderbos bereid om dit op zich te nemen. Hierdoor kon iedereen zich maximaal focussen op zijn taak. Dit zorgde voor een strakke voorbereiding richting trainingen en wedstrijden. Spelers en staf controleerden elkaar op de toegewezen taken. Hierdoor zijn we voor weinig problemen komen te staan.

Als team op het veld hebben we een behoorlijke ontwikkeling doorstaan, dit was niet altijd gemakkelijk omdat de gemiddelde trainingsgroep uit acht tot tien spelers bestond, dit kwam doordat veel spelers één of twee keer per week aansloten bij een ander team. Dit had dus niks te maken met opkomst want dat zit wel goed bij deze groep! Voor mij al trainer was het een extra uitdaging om de groep een bepaalde tactiek en formatie te laten spelen. Per tegenstander hebben we gekeken hoe wij onze kwaliteiten het beste tot uiting konden brengen, daarbij was afwijken van een bepaalde formatie of spelopvatting geen issue. Natuurlijk zitten er wedstrijden tussen waarbij dit niet direct het gewenste resultaat opleverde, maar doordat de jongens niet door de ondergrens zakten, konden ze dit telkens weer ombuigen.

Een van de knapste maar ook mooiste voorbeelden was de 2-4 achterstand tegen HMC. Waar we tijdens het seizoen veel mee bezig zijn geweest is het doel niet voor ogen verliezen, iets wat veel voorkomt. Ondanks deze tussenstand is het dus gelukt om uiteindelijk 5-4 te winnen. Doordat het team een soort kameleon is geworden in de wedstrijdopvatting kun je wel spreken over een heus wapen! Dat wapen waar we met zijn allen nog twee keer maximaal van kunnen genieten tegen Meddo en KSV, daarna is voor velen het hoofdstuk jeugdvoetbal afgesloten.

Verdiende overwinning KSV

VRAGENDER - Vandaag was de laatste thuiswedstrijd van KSV in deze reguliere competitie tegen Erix uit Lievelde. De woensdagavond voor Hemelvaart was KSV kansloos onderuit gegaan in Lievelde en dus was er nog wat goed te maken in deze altijd beladen derby.

Het was sowieso een belangrijke wedstrijd voor KSV in verband met plaatsing op de ranglijst voor de nacompetitie. Immers bij winst kon KSV weer boven SVBV Barchem komen. In dat geval begint de nacompetitie voor KSV pas op zondag 10 juni met de Vroagenderse karmisse. Voor Erix stond er ook nog wat op het spel, namelijk nog een kleine mogelijkheid om de derde periodetitel te pakken. Kortom een belangrijke wedstrijd met voor beide elftallen nog veel belangen. Dit was duidelijk te merken in het begin van de wedstrijd aan het spel van KSV, dat zeer zenuwachtig begon en het bovendien moesten stellen zonder hun vaste aanvoerder en laatste man Jorrit Spexgoor. Zijn plaats werd nu ingenomen door Walter Overkamp en dat deed hij met verve. De eerste 20 minuten had Erix het betere van het spel en domineerde de wedstrijd en dit resulteerde in de 11de minuut al in de 0-1 door een mooie goal van Rowan Weenink die een fraaie voorzet knap met zijn hoofd afrondde. Hierna stroopte KSV de mouwen op en begon het aanmerkelijk beter te voetballen. Er kwam meer grip op het middenveld en de laatste linie van Erix werd steeds meer onder druk gezet. Dit resulteerde in de 23ste minuut tot de 1-1 door Twan Jurjus die een fraaie aanval met een droge knal in de verre hoek de keeper van Erix wist te verschalken. Hierna bleef KSV steeds meer aandringen en werd het steeds gevaarlijker in het strafschopgebied van Erix. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven en in de 33ste minuut was het Tim Minkhorst die met een mooie geplaatste schuiver de 2-1 aantekende. Nadat Erix hiervan was bekomen, werd de druk weer opgevoerd richting goal KSV en kreeg Erix vlak voor rust een enorme kans op de gelijkmaker die gelukkig werd gemist. Met deze ruststand zochten de teams de kleedkamer op.

Na de rust was het KSV die de wedstrijd volledig controleerde en er kwamen meerdere kansen om de score verder uit te bouwen. Met name Erwin van de Wolfshaar die op jacht was naar zijn 200ste competitiedoelpunt kreeg meerdere mogelijkheden. Maar het was telkens de keeper van Erix die een doelpunt wist te voorkomen en hem van scoren afhield. Hoewel Erix er sporadisch uit kwam was dit niet zonder gevaar en moest men dus hierop alert zijn. In de 71ste minuut viel gelukkig de 3-1. Na een wervelende rush vanaf de middenlijn was het Tim Minkhorst die met een enorme pegel op het doel van Erix schoot. De keeper van Erix wist deze bal in eerste instantie nog weg te werken maar de afvallende bal was voor Stan Gunnewick die fraai onder de keeper door in de verre hoek schoot. Hierna geloofde Erix het wel en kreeg KSV nog een aantal riante mogelijkheden om de score een beter aanzien te geven. Maar zowel Erwin van de Wolfshaar als ook Tim Minkhorst wisten niet meer te scoren.