Terechte blijdschap bij de jeugdploeg van Livo. Foto: PR
Terechte blijdschap bij de jeugdploeg van Livo. Foto: PR Foto:

LIVO verrast met zilveren plak op
Regiokampioenschappen

LICHTENVOORDE - Het afgelopen seizoen ging het pupillenteam van LIVO met een vrijwel ongewijzigde selectie de competitie in. Het team met kinderen onder de 13 jaar bestaat uit 9 meiden en 2 jongens. Dit jaar hadden ze naast een training samen met het team onder de 17 jaar ook voor het eerst een eigen trainingsmoment en dat was te merken. Als team zijn ze met sprongen vooruitgegaan, maar de ultieme beloning bleef net uit. Ze werden tweede in de competitie, waardoor ze zich net niet wisten te plaatsen voor de Regiokampioenschappen (Gelderland en Overijsel).

Tijdens de zeer gezellige seizoen afsluiting maakte de teleurstelling al snel plaats voor trots dat ze er zo dichtbij waren. Dit kreeg een week later nog een staartje, want de nummer 1 Thetis uit Bemmel, besloot niet deel te nemen aan de Regiokampioenschappen waardoor ze alsnog mochten gaan. Helaas vonden deze kampioenschappen plaats in het Hemelvaartsweekend, waardoor ze niet met het complete team konden aantreden. De kinderen die wel konden besloten er vol voor te gaan en met 2 extra trainingen van Rona hadden ze er zin in.

De eerste wedstrijd was tegen de torenhoge favoriet De Mors uit Rijssen. Dit team was de laatste jaren steevast de winnaar en ook in hun competitie waren ze met kop en schouders de beste. Ondanks goed spel kwamen de LIVO-kids er niet aan te pas. De Mors was met 15-1 letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. Dit mocht de pret niet drukken, want ze hadden zowel aanvallend als verdedigend goede acties laten zien en dit bood kansen voor de tweede wedstrijd. Hierin was Nunspeet de tegenstander. Dit team bestond uit alleen maar jongens, maar daar lieten het team zich niet door uit het veld slaan. LIVO begon sterk en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Hoewel ze het betere van het spel hadden, konden ze dit niet in de stand tot uitdrukking brengen. De ballen belanden op paal en lat, waardoor Nunspeet hoop bleef houden. In de derde periode wist de tegenstander zelfs de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. In de 4de en laatste periode zette het team alles op alles. Een mooie aanval waar iedereen bij betrokken was resulteerde in de verdiende 2-2 gelijkmaker. Maar helaas kreeg Nunspeet vlak daarna een strafworp. Deze werd door onze keepster vakkundig tegengehouden. En daarna wist LIVO ook nog de verdiende overwinningstreffer te scoren: 3-2 en de zilveren plak was binnen. Groot was de blijdschap bij de spelers en coaches. Een niet verwachtte, maar dik verdiende 2e plaats was het resultaat. Enthousiast werd de daarbij behorende zilveren plak in ontvangst genomen.

Speelsters Jip Vreuls, Mijntje Wopereis, Emma Schutten, Maud Schutten en trainer Mathieu Lensink ontbraken tijdens deze kampioenschappen, maar hadden wel een aandeel in het bereiken hiervan. Op de foto het zilveren team bestaande uit Manouk Paul, Caya Verbruggen, Yancy Reinders, Lynn Rötter, Sam Maes, Quinty Lukassen en Tom Oonk met hun coaches Rona Baks en Edith Oonk.