Beiden tevreden met gelijkspel

Beide ploegen kunnen leven met een gelijkspel.
De Zweef had genoeg aan een gelijkspel om het 1e-klasseschap veilig te stellen. RKZVC wil als kersverse kampioen natuurlijk niet verliezen. Vandaar de tevredenheid aan beide kanten.
RKZVC begon sterk aan de wedstrijd en controleerde de eerste 10 minuten volledig. In de 3e minuut leidde dat al tot de 1-0 voorsprong. Joey Belterman bereikte Sjors Storkhorst aan de rechterkant. Na een kapbeweging naar binnen schoot hij in de rechter benedenhoek binnen. Enkele minuten later kopte Bart te Focht maar hij raakte de bal niet goed. Weer enkele minuten later, na een erg mooie aanval over rechts via Joey Belterman en Sjors Storkhorst, ging het schot van Jens Schutten helaas recht op de keeper. Hierna ontworstelde De Zweef zich aan de druk en kwam ook tot kansen. Eerst ging een schot nog ruim naast maar in de 13e minuut had RKZVC geluk dat de inzet - na een voorzet van rechts - op de lat ging waarna keeper Wesley Keegstra de bal gemakkelijk kon oprapen. Wesley, die bezig is met zijn afscheidswedstrijden van RKZVC, onderscheidde zich vervolgens in de wedstrijd een aantal keren met goede reddingen op Nijverdalse schoten. Na een mooie Zieuwentse aanval in de 17e minuut, waarbij Jens Schutten een voorzet met de voet schampt, tikte Wesley in de 26e minuut de eerste keer een schot onder de lat over. Een volgend schot van De Zweef ging naast. Nadat in de 40e minuut Joey Belterman net naast schoot, volgden twee gevaarlijke counters van de Zweef die ternauwernood werden gered. Daarna kreeg RKZVC via Jouke Knippenborg weer een kans - schot op de voet van de keeper - en schoot Toby Bokkers van 25 meter net over (volgens sommigen tikte de keeper de bal over de lat). In blessuretijd plukt Wesley Keegstra tenslotte een bal van de voeten van een Nijverdalse spits waarmee een open eerste helft werd afgesloten.

De Zweef moest natuurlijk minimaal een gelijkspel behalen en stopte na rust veel meer energie in de wedstrijd dan RKZVC. Na een eerste kans voor Joey Belterman (schot over) volgde de 1-1 in de 54e minuut na een misser in de Zieuwentse verdediging bij een voorzet. Aan de linkerkant ging Roy ten Dam daardoor vrij op goal af en scoorde beheerst. Vijf minuten later werd het al 2-1 voor De Zweef na slordig uitverdedigen. Midden voor goal kon Dennis van der Lely de voorzet simpel binnen tikken. De Zweef bleef in het kwartier daarna de meeste kansen krijgen. Een voorzet ging gevaarlijk voorlangs en in de 69e minuut tikte Wesley Keegstra een mooi schot weer knap over de lat. Vanaf de 75e minuut volgde er toch weer meer druk naar voren van Zieuwentse kant om verlies te voorkomen. In de 78e minuut leidde dat tot de gewenste gelijkmaker. Sjors Storkhorst speelde aan de linkerkant (net binnen de zestien) zijn verdediger uit en gaf hard en laag voor waar midden voor goal Mart Schutten de bal vrij voor het intikken had voor de 2-2. Nadat Wesley Keegstra in de 81e minuut nog maar weer eens een schot onder de lat tot corner verwerkte en Sjors Storkhorst in de 84e minuut twee meter naast schoot, floot de scheidsrechter af zonder veel 'blessuretijd' bij te tellen.

Even een noot terzijde maar wel interessant voor de nacompetitie: Longa '30 won en Rohda Raalte speelde gelijk waardoor Longa '30 nu alleen op de 2e plaats staat en in de nacompetitie misschien de 1e ronde vrij is.
Conclusie ten aanzien van de wedstrijd van RKZVC van vandaag: het was een open wedstrijd met kansen aan beide kanten waardoor het voor het publiek best een leuke wedstrijd was.
Volgende week volgt de laatste thuiswedstrijd tegen FC Winterswijk. Aangezien FC Winterswijk zich ook veilig gespeeld heeft kan het best een leuke wedstrijd worden omdat er voor beide ploegen niets meer op het spel staat. Aansluitend volgt de afsluiting van het seizoen. Van enkele spelers / stafleden zal afscheid worden genomen en is er ook nog de mogelijkheid om spelers en staf te feliciteren met het behaalde kampioenschap.

De laatste competitiewedstrijd is zondag 27 mei thuis tegen FC Winterswijk om 14.00 uur.