Beiden tevreden met
gelijkspel

ZIEUWENT - De Zweef had genoeg aan een gelijkspel om het 1e-klasseschap veilig te stellen. RKZVC wil als kersverse kampioen natuurlijk niet verliezen. Vandaar de tevredenheid aan beide kanten.

RKZVC begon sterk aan de wedstrijd en controleerde de eerste 10 minuten volledig. In de 3de minuut leidde dat al tot de 1-0 voorsprong. Joey Belterman bereikte Sjors Storkhorst aan de rechterkant. Na een kapbeweging naar binnen schoot hij in de rechter benedenhoek binnen. Enkele minuten later kopte Bart te Focht maar hij raakte de bal niet goed. Weer enkele minuten later, na een erg mooie aanval over rechts via Joey Belterman en Sjors Storkhorst, ging het schot van Jens Schutten helaas recht op de keeper. Hierna ontworstelde De Zweef zich aan de druk en kwam ook tot kansen. Eerst ging een schot nog ruim naast maar in de 13de minuut had RKZVC geluk dat de inzet - na een voorzet van rechts - op de lat ging waarna keeper Wesley Keegstra de bal gemakkelijk kon oprapen. Wesley, die bezig is met zijn afscheidswedstrijden van RKZVC, onderscheidde zich vervolgens in de wedstrijd een aantal keren met goede reddingen op Nijverdalse schoten. Na een mooie Zieuwentse aanval in de 17de minuut, waarbij Jens Schutten een voorzet met de voet schampt, tikte Wesley in de 26de minuut de eerste keer een schot onder de lat over. Een volgend schot van De Zweef ging naast. Nadat in de 40ste minuut Joey Belterman net naast schoot, volgden twee gevaarlijke counters van de Zweef die ternauwernood werden gered. Daarna kreeg RKZVC via Jouke Knippenborg weer een kans - schot op de voet van de keeper - en schoot Toby Bokkers van 25 meter net over (volgens sommigen tikte de keeper de bal over de lat). In blessuretijd plukt Wesley Keegstra tenslotte een bal van de voeten van een Nijverdalse spits waarmee een open eerste helft werd afgesloten.

De Zweef moest natuurlijk minimaal een gelijkspel behalen en stopte na rust veel meer energie in de wedstrijd dan RKZVC. Na een eerste kans voor Joey Belterman (schot over) volgde de 1-1 in de 54ste minuut na een misser in de Zieuwentse verdediging bij een voorzet. Aan de linkerkant ging Roy ten Dam daardoor vrij op goal af en scoorde beheerst. Vijf minuten later werd het al 2-1 voor De Zweef na slordig uitverdedigen. Midden voor goal kon Dennis van der Lely de voorzet simpel binnen tikken. De Zweef bleef in het kwartier daarna de meeste kansen krijgen. Een voorzet ging gevaarlijk voorlangs en in de 69ste minuut tikte Wesley Keegstra een mooi schot weer knap over de lat. Vanaf de 75ste minuut volgde er toch weer meer druk naar voren van Zieuwentse kant om verlies te voorkomen. In de 78ste minuut leidde dat tot de gewenste gelijkmaker. Sjors Storkhorst speelde aan de linkerkant (net binnen de zestien) zijn verdediger uit en gaf hard en laag voor waar midden voor goal Mart Schutten de bal vrij voor het intikken had voor de 2-2. Nadat Wesley Keegstra in de 81ste minuut nog maar weer eens een schot onder de lat tot corner verwerkte en Sjors Storkhorst in de 84ste minuut twee meter naast schoot, floot de scheidsrechter af zonder veel 'blessuretijd' bij te tellen.

De laatste competitiewedstrijd is zondag 27 mei thuis tegen FC Winterswijk om 14.00 uur.

Verslag Longa

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft afgelopen zondag met 1-0 gewonnen van Sportclub Bemmel. Doordat Rohda Raalte met 2-2 gelijkspeelde bij Stevo stijgt Longa '30 naar de 2de plaats en bij die stand zal het de 1ste ronde van de nacompetitie overslaan.

Het duel tegen Bemmel was er een om snel te vergeten. Met name in de eerste helft speelde Longa '30 zeer matig en leek het niet op de ploeg dat het dit seizoen zo goed gedaan heeft. Toch kreeg het nog wel een aantal kansen. De grootste was voor Thomas Kerperien, maar die raakte de bal niet goed terwijl hij hem voor het inschieten had. Bemmel kreeg ook een paar kansjes, maar Pim te Loeke keepte wederom alert en hield zijn doel schoon.

In de tweede helft stond Longa '30 iets beter en had het meer controle over de wedstrijd. Bemmel vocht nog voor haar laatste kans om nacompetitie te ontlopen en kreeg dan ook wel een aantal mogelijkheden op een treffer. Pim te Loeke redde twee keer een een-op-eensituatie en had dan ook een groot aandeel in het houden van de nul. Aan de andere kant probeerde Longa '30 ook voor de winst te spelen om toch die 2de plaats in het vizier te houden. Tim Bader schoot echter naast na een voorzet van Boet Kemperman en Thom Berendsen kreeg de bal niet goed onder controle toen hij alleen op de keeper afging. Tien minuten voor tijd viel de treffer alsnog. Het was opnieuw Berendsen die een aantal spelers van Bemmel te snel af was en ditmaal schoot hij de bal keurig in de hoek: 1-0. Longa '30 bleef daarna vrij gemakkelijk overeind en kon toch lachen toen het hoorde dat Stevo tegen Rohda in de 94e minuut had gelijk gemaakt.

Volgende week speelt Longa '30 de laatste wedstrijd tegen Schalkhaar, dat nog tegen degradatie vecht.