De verouderde fietscarrousel. Foto: PR
De verouderde fietscarrousel. Foto: PR Foto:

Hart voor de Achterhoek-fonds

OOST GELRE - Tussen 22 mei en 6 juni kunnen leden van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek hun stem uitbrengen op een vereniging die zij een warm hart toe dragen. Deze stem is geld waard, want de Rabobank looft geldprijzen uit aan verenigingen met de meeste stemmen.

Hier volgen een aantal organisaties die meedingen naar een geldprijs.


Speeltuin De Schatberg

LICHTENVOORDE - Speeltuin De Schatberg doet mee aan Hart voor de Achterhoek. Zij willen het bedrag graag gebruiken voor een nieuwe fietscarrousel omdat de oude aan vervanging toe is. Namens het bestuur alvast heel erg bedankt!


Livra busje komt zo

LIEVELDE - De Krachtige Belangen Organisatie KBO Lievelde en Vragender werken al een aantal jaren intensief samen. Door het aanschaffen van een bus (8 personen) willen zij de mobiliteit van ouderen verder optimaliseren zodat deze aan meerdere activiteiten in zowel Lievelde als Vragender kunnen deelnemen. Tevens kunnen zij dan in de regio op kleine schaal gezamenlijk voor ouderen uitstapjes organiseren. Om dit te kunnen realiseren hebben wij ons voor een financiƫle bijdrage aangemeld voor de actie: Hart voor de Achterhoek van de Rabobank.


Rainbowband

Wij willen een eventuele geldprijs aanwenden voor de aanschaf van:
1 Een flightcase voor opslag en vervoer van instrumenten
2 Twee draadloze microfoons
3 Koffiemachine voor 40 personen.

Waarom zou u stemmen op de Rainbowband? Onze band bestaat uit personen met een verstandelijke- of andere handicap. Voor deze mensen is muziek maken een ideale uitlaatklep en een manier om sociale contacten op te doen en te onderhouden.


Voorstelling 'Onder invloed'

GROENLO - Alle ouders met een kind in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar hebben een brief van de gemeente ontvangen. In de brief stond een uitnodiging voor een ouderavond op 24 mei over pubers, alcohol en drugs. De avond wordt georganiseerd door Jongerenwerk Mazzel, Scholengemeenschap Marianum en de gemeente Oost Gelre.

Wethouder Jos Hoenderboom: "Na afloop van de ouderavond in oktober 2017 hoorden we van een aantal ouders dat zij graag een vervolg hierop wilden. Daar geven we nu gehoor aan. We hopen ouders op deze avond meer concrete tips en handvatten te bieden over hoe om te gaan met je puber(s)."

Theatervoorstelling 'Onder invloed'
"Op 24 mei behandelen we verschillende vragen over puber(s) en alcohol en drugs. Dat doen we aan de hand van de theatervoorstelling 'Onder invloed' van theatergroep PlayBack. Hierna kunnen ouders nog even napraten met mensen van IrisZorg, Jongerenwerk Mazzel of het Jeugdloket van de gemeente Oost Gelre. Ook is er gelegenheid om kennis te maken met 'Ouders voor ouders'. Dit is een initiatief van de gemeente en Mazzel. De naam zegt het al, deze groep ouders is er voor andere ouders.

De inloop is om 19.00 uur en de voorstelling start om 19.30 uur. De theatervoorstelling eindigt om 21.00 uur. Locatie: Marianum Groenlo, ruimte 'De Kapel', Deken Hooijmansingel 1.

Aanmelden kan via bit.ly/ouderavond24mei2018.