Wim Nieuwenhuis. Foto: eigen foto
Wim Nieuwenhuis. Foto: eigen foto Foto:

Wim Nieuwenhuis nieuwe eigenaar van Brul en Markant

LICHTENVOORDE – Een overstap van accountant naar eigenaar van twee horecazaken. Niet een alledaagse gebeurtenis maar voor Wim Nieuwenhuis (43) een stap die op zijn pad kwam en hij met beide handen aangreep. Na ruim twintig jaar met tevredenheid bij BonsenReuling te hebben gewerkt, was het tijd voor iets waar zijn passie lag, de horeca. Sinds maart is Wim de nieuwe eigenaar van Grand Café Markant en Bar Brul, beiden gevestigd op de Markt in Lichtenvoorde.

"Voor een van mijn klanten bij BonsenReuling, Jesse Elferink en Dieuwke Pillen van Grand Café Markant en Bar Brul, waren we op zoek naar een koper voor deze horecagelegenheden.
Een periode lang hebben we naar geschikte kandidaten gezocht tot in oktober ik mezelf de vraag stelde of dit niet een uitgelezen kans voor mezelf was. Na enkele gesprekken met Jesse en Dieuwke en het thuisfront, heb ik in december de knoop doorgehakt."

Naast ruim 20 jaar als betrokken accountant, met enkele horecazaken als klant, te hebben gewerkt, heeft Wim recent ook zijn 25-jarig jubileum gehad als kelner bij Buitencentrum Kerkemeijer te Borculo. Horeca ervaring heeft hij dus wel voldoende opgebouwd.

Wim woont met zijn gezin in Borculo. Hoewel hij regelmatig de vraag krijgt of hij naar Lichtenvoorde verhuist, heeft hij daartoe geen plannen. "We hebben een heel fijn huis in Borculo en veel sociale contacten. Zo ben ik leider bij het voetbalteam van mijn zoon en penningmeester bij voetbalvereniging DEO, penningmeester bij het Toeristisch Informatie Punt van Borculo en help ieder jaar fanatiek mee aan het paasvuur bouwen. Ik ben en blijf wat dat betreft toch wel een echte Borculo-er."

Wim vertelt: "Hoewel Brul en Markant twee verschillende horecagelegenheden zijn, is het wel één team dat de zaken draaiende houdt. In de eerste maanden was ik vooral druk aan de achterkant van de onderneming, verzekeringen afsluiten, contracten herzien, gesprekken met leveranciers. Nu ben ik dagelijks op de werkvloer te vinden om zoveel mogelijk alles mee te maken. Dat is wel flink aanpoten maar omdat het je eigen zaak is, wil je erbij zijn. Ook bij het organiseren van evenementen in Lichtenvoorde, wil ik in de toekomst mijn steentje bijdragen en mijn gezicht laten zien."

Voor het personeel was het wel even een verrassing dat Markant en Brul een nieuwe eigenaar kregen. "Jesse en Dieuwke maakten echt onderdeel uit van het team en het personeel moest even schakelen. Maar ik ben heel goed ontvangen, de sfeer is erg prettig en open en alles draait gewoon prima". Hoewel Wim al wel wat toekomstplannen heeft voor Brul en Markant, blijft voorlopig alles nog even bij het oude. Wat al wel veranderd is, zijn de speciaalbierkaarten (met ruim 25 speciaalbieren) en de dinerkaarten. Aangevuld met de diverse High Beer en Wine arrangementen bij Markant en de mogelijkheid tot besloten feesten bij Brul is er voor ieder wat wils.

Neem gerust eens een kijkje op de websites www.markantlichtenvoorde.com en www.brullichtenvoorde.com of kom gezellig langs en laat u verrassen.

Wim Nieuwenhuis. Foto: eigen foto