Bestuur van Zonnig Zieuwent, vlnr: Frits Heezen, Margret klein Holkenborg, Stephan Papen, Ruud Krabbenborg, Barend Wassink en John Krabbenborg. Foto: PR
Bestuur van Zonnig Zieuwent, vlnr: Frits Heezen, Margret klein Holkenborg, Stephan Papen, Ruud Krabbenborg, Barend Wassink en John Krabbenborg. Foto: PR Foto:

Keizonnig

LICHTENVOORDE - Afgelopen zondag opende wethouder Bart Porskamp onder grote belangstelling het tweede dak met zonnepanelen onder de vlag van Zonnig Zieuwent. Het zogenoemde project 'Keizonnig' op het dak van de Wopa in Lichtenvoorde is na een lange voorbereiding met 52 leden, 446 panelen van 327 Wp en 586 certificaten een succes te noemen.

Partner Wopereis Solar heeft met behulp van vrijwilligers van Zieuwents Belang de laatste weken de aansluiting geregeld en de panelen gelegd. Zonnig Zieuwent heeft deze keer zelfs een landelijke primeur want zij waren de eerste aanvrager van een MLOEA aansluiting. Dit is een nieuw concept van netbeheerder Liander en meetdienst Kenter waarbij er meerdere leveranciers op één grootverbruikaansluiting van WOPA passen. Voordeel hiervan is dat WOPA, als zij de stroom van het deel van het dak gebruiken dat aan Keizonnig toebehoort, geen transportkosten hoeven te betalen aan Liander. De stroom hoeft dan namelijk niet het net op en dus is er geen transport van stroom. Voor de toekomst heeft Zonnig Zieuwent nog een derde en mogelijk vierde dak in de planning. Informatie hierover op www.zonnigzieuwent.nl.


'Rondje veur'n' in Vragender

VRAGENDER - Kom alvast in de stemming voor de Vragenderse kermis en doe mee aan de autosterrit op zondag 3 juni. Een prachtige tocht door dorpen en buurtschappen rondom het dorp op de Bulte waarbij de (oud) inwoners van Vragender strijden om de felbegeerde beker.Inschrijven vanaf 12.30 uur bij café Beneman in de schoppe, start 13.00 uur. De organisatie is in handen van het kermiscomité Vragender. Zij raadt de deelnemers aan te zorgen voor goede navigatie en een volle tank. De diverse aanwijzingen op de route leiden steevast tot hilarische taferelen en veel onderlinge discussie en je weet immers maar nooit waar je terecht komt. Het einddoel is in ieder geval helder; een gezellig 'kleintje kermis' op het terras bij Beneman. Alvast een mooie opmaat naar het grote feest op zaterdag 9 juni.


Stemmen op Reurpop

RUURLO - Een van de kernwaarden van Reurpop is om toegankelijk te zijn voor iedereen. Daarom wil Reurpop investeren om een (nog) rolstoelvriendelijk(er) festival te worden, zodat echt iédereen naar Reurpop kan. Tijdens Hart voor de Achterhoek kunnen leden van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek een stem uitbrengen op verenigingen/stichtingen die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Dit jaar heeft de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek maar liefst 400.000 euro te verdelen. Als stichting maakt Reurpop kans op 2.500 euro van dit budget. Leden van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek mogen van 22 mei tot en met 6 juni stemmen. Hoe meer stemmen Reurpop krijgt, des te meer geld er voor dit initiatief beschikbaar is.