Wesley krijgt een ereronde op de schouders van zijn teamgenoten. Foto: Bennie Storkhorst Foto:

RKZVC neemt met winst afscheid van keeper en stafleden

ZIEUWENT - Voor de stand op de ranglijst was de wedstrijd niet meer van belang maar voor RKZVC waren er twee redenen om vandaag te willen winnen. In februari verloor RKZVC dit jaar voor de laatste keer en wel in de uitwedstrijd naar FC Winterswijk en dat wil je recht zetten. Bovendien namen vandaag keeper Wesley Keegstra (elf jaar keeper), assistenttrainer Lars Krabbenborg, teammanager Paul Bürer en verzorgster Nienke Hulshof afscheid en die gun je winst in hun afscheidswedstrijd.

De wedstrijd onder bijna tropische omstandigheden werd op een bijpassend tempo gespeeld. Niettemin leverde dit vooral voor rust aan beide kanten toch een aantal kansen op. Een Winterswijks schot werd gepakt door Wesley Keegstra. Aan de andere kant werd een van richting veranderd schot van Waldo Rhebergen door de Winterswijkse keeper gered. Het dichtst bij een goal voor rust was Jens Schutten in de 18de minuut maar zijn lob over de keeper belandde op de lat. Nadat Wesley Keegstra in de 20ste een schot pakte, volgde een vlijmscherpe Zieuwentse counter maar was het laatste passje van Sjors Storkhorst onnauwkeurig. Weer een minuut later ging een Winterswijks schot amper een halve meter naast. Ook een goede kans in de 28ste minuut was nog niet besteed aan Sjors Storkhorst (voorlangs). In de 34ste minuut pakte Wesley Keegstra een kopbal en weer enkele minuten later ging een Winterswijkse kopbal rakelings naast.

Na rust was het 20 minuten lang een saaie wedstrijd in een laag tempo. De eerste dreiging kwam van RKZVC met kleine kansjes voor Sjors Storkhorst en Joey Belterman. De eerste Winterswijkse, echt levensgrote kans kwam in de 74ste minuut maar de spits schoot vrij voor Wesley Keegstra een meter naast. In plaats van een 0-1 achterstand volgde een minuut later wel de 1-0 voorsprong. Op rechts stuurde Waldo Rhebergen met een mooi passje Sven Jurjus de diepte in. Diens harde en lage voorzet werd midden voor goal strak door Sjors Storkhorst binnen geschoten. Twee minuten later volgde de 'Vorentscheidung'. Waldo Rhebergen werd binnen de zestienmeter onderuit gewerkt waarna Sjors Storkhorst de 2-0 op het scorebord zette door de toegekende penalty via de handen van de keeper binnen te schieten. Na een schot van Sjors Storkhorst vanuit een schuine hoek op de keeper volgde in de 84ste minuut de tegentreffer na een corner. Mike Leuijerink kopte hard onder de lat de 2-1 binnen. In de 88ste werd Wesley Keegstra op de schouders van de spelers onder luid applaus van het publiek het veld afgedragen. Zonder veel extra tijd bij te trekken floot de scheidsrechter een geweldig seizoen voor RKZVC af.

Erix sluit af met ruime overwinning

LIEVELDE - Erix heeft 'kermiszondag' het seizoen goed afgesloten door een ruime overwinning te behalen tegen kampioen Reünie. De club uit Borculo keerde met een 4-0 nederlaag naar huis.

Erix begon goed aan de wedstrijd en kwam al in de 7de minuut op een 1-0 voorsprong. Rick ten Have schoot een vrije trap net buiten de 16-meter langs de Reünie-muur in de korte hoek. Een minuut later had het ook zo maar weer gelijk kunnen staan. Erix-doelman Tim Klein Tank verwerkte een cornerbal niet goed en de bal belandde voor de voeten van een Reünie-speler die de bal in kansrijke positie overschoot. In de 9de minuut viel er wederom een goede kans voor Reünie te noteren. Een voorzet werd van dichtbij net naast geschoten. In de 13de minuut schakelde Erix prima om en via goed doorzetten van Nordin Stevens belandde de bal bij Rick ten Have. Rick legde de bal keurig breed op de mee opgekomen Rowan Weenink en die rondde alleen voor de Reünie-keeper beheerst af. 2-0. Reünie ging hierna op zoek naar de aansluitingstreffer en Erix probeerde via scherpe counters eruit te komen. In de 27ste minuut kreeg Reünie een prima mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Een lopje over de Erix-doelman belandde vervolgens via het hoofd van Erix-verdediger Rik Wassink op de lat. Een minuut later was er een misverstand tussen Erix-doelman en Erix-verdediger Rik Wassink maar ook hiervan wist Reünie niet te profiteren. In de 29ste minuut viel het doelpunt dan wel aan de andere kant. Nick Berentsen bracht met een goede pass Pieter ten Have alleen voor de Reünie-doelman en Pieter frommelde vervolgens de bal voorbij de doelman. 3-0. Reünie gaf zich nog niet gewonnen en probeerde in de wedstrijd terug te komen. In de 31ste minuut lukte dat bijna maar de bal werd van de Erix-doellijn gehaald door Rik Wassink. In de 35ste minuut kreeg Rick ten Have een grote kans op de 4-0. Via een goede pass van Pieter ten Have kwam Rick alleen voor de doelman te staan maar Rick zijn inzet werd gekeerd. In de 37ste minuut viel dan de 4-0. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door een Reünie-verdediger dusdanig verkeerd geraakt dat deze via een boogbal over de doelman in het doel verdween. Reünie was de 1ste helft dreigend maar scoorde niet terwijl Erix in de 1ste helft bijzonder effectief was. De ruststand was 4-0 in het voordeel van Erix.
Na rust probeerde Reünie het nog wel en kreeg in de 55ste minuut een mogelijkheid om enigszins weer in de wedstrijd te komen. De scheidsrechter kende Reünie een strafschop toe en deze werd gekeerd door Erix-doelman Tim Klein Tank. Hiermee was het verzet van Reünie gebroken en Erix kreeg kansen om de scoren verder op te voeren. In de 60ste minuut legde Rob van Ittersum de bal breed op de mee opgekomen Rowan Weenink. In kansrijke positie schoot Rowan te wild naast. In de 61e minuut kreeg Pieter ten Have een goede mogelijkheid. Echter treuzelde Pieter te lang met de bal waardoor een verdediger van Reünie op tijd kon ingrijpen. Het werd een open wedstrijd waarin Reünie ook nog kansen kreeg op de eretreffer zoals in de 68ste minuut (kopbal van dichtbij net naast) en in de 83ste minuut (een schot in de lange hoek werd prima gered door Tim Klein Tank). En in de 88ste minuut haalde Rik Wassink nog een hard ingeschoten inzet van de lijn met zijn hoofd. De bal wilde er voor Reünie simpelweg niet in. Einstand 4-0 en hiermee heeft Erix het seizoen prima afgesloten met een 9de plaats in de 4e klasse C.

Doe mee aan de RKZVC Zomercup

ZIEUWENT - Op zondag 8 juli is op sportveld De Greune Weide de editie 2018 van de RKZVC Zomer Cup. Deze café-competitie staat naast café-teams open voor bedrijven, vriendengroepen, buurten en voetbalteams. Plezier en sportiviteit staan voorop en uiteraard een mag een gezellige derde helft met een hapje en een drankje niet ontbreken.RKZVC heeft sinds 2015 kunstgras en wil dit graag optimaal benutten. Naast het doortrainen gedurende de zomermaanden wordt voor de tweede keer op rij dit toernooi georganiseerd voor senioren. Voor de toekomst wil de organisatie doorgroeien naar zoveel mogelijk deelnemende teams uit de hele regio. Deze teams zullen met 7-tallen op een half veld tegen elkaar spelen, waarbij uiteraard continu kan worden doorgewisseld. Het samenstellen van een team mag naar eigen inzicht en kwaliteit gedaan worden zodat iedereen mee kan doen. Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro per team. Opgeven via info@rkzvc.nl. Meer informatie: www.rkzvc.nl.