Afbeelding
Foto:

Concert bij muziekproject 'Wieger wordt wakker'

VRAGENDER - Woensdagavond 23 mei, stralend weer en het schoolplein van de Antoniusschool in Vragender loopt vol met leerlingen, leerkrachten, ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden. Fanfare en Slagwerkgroep Antonius zit ook al klaar. Op het programma staat een klein concert ter afsluiting van het muziekproject 'Wieger wordt wakker'.

Dit project laat kinderen op een leuke speelse manier kennis maken met het maken van muziek. Enkele maanden geleden zijn de dirigent, instructeur en enkele leden van de muziekvereniging op school geweest om de kinderen iets te vertellen over muziek, maar ook om ze te laten beleven wat muziek maken is. Vervolgens zijn de leerlingen op school aan de slag gegaan met het verhaal van Wieger en hebben ze samen met de leerkrachten de bijbehorende liedjes ingestudeerd. De avond begint goed met het nummer 'Muziek is van iedereen'. De kinderen zingen enthousiast onder begeleiding van de fanfare. Dan begint het verhaal van Wieger, verteld door Demi. Tussendoor speelt de fanfare enkele muziekstukken die aansluiten bij het verhaal. Ook de slagwerkgroep laat horen wat je allemaal met drums kan doen.

Het was een erg leuke avond en de muziekvereniging hoopt dan ook dat ze de kinderen enthousiast hebben kunnen maken voor het maken van muziek. Want zoals terecht werd benoemd deze avond is het maken van muziek goed voor de ontwikkeling van kinderen. Mochten kinderen graag een instrument willen leren spelen dan kan men lessen gaan volgen via de muziekvereniging. Zij kunnen zich daar aanmelden en eventueel eerst een proefles volgen.

Muziek maken is natuurlijk niet alleen voor kinderen leuk. Op alle leeftijden is het mogelijk om te starten met muzieklessen. Meld u aan via de contactgegevens op de site www.fanfare-slagwerkgroep-antonius.nl.