Het trotse kampioenstrio de ‘Manusjes-van-alles’. Foto: PR
Het trotse kampioenstrio de ‘Manusjes-van-alles’. Foto: PR Foto:

Junioren tafeltennissen om clubkampioenschap

LICHTENVOORDE - Terwijl de thermometer (bijna) de 30 graden aantikte werd er in De Zandschoppe gewoon fanatiek getafeltennist op zaterdag 26 mei tijdens de clubkampioenschappen voor de jeugd.

Via een voorronde kwamen de spelers in de A-, B-, of C-klasse terecht. In de A-klasse waren er een aantal leuke verrassingen van de jongste speler in deze klasse Arno van Ooijen. Hij wist maar liefst drie partijen te winnen in deze achtkamp en kwam daarmee op plek 5. Ook een mooie derde plek was er voor Jop Geelink met vijf keer winst. De finale was een kopie van vorig jaar tussen Indi van der Ley en Joor Bluemink. Indi was ijzersterk en won met een duidelijke 3-0 van teamgenoot Joor. Dus hij kan op z'n cv bijschrijven: clubkampioen 2018.

In de B-klasse zaten de 4 teamgenoten Mees en Guus Bluemink, Wout van Ooijen en Koen van Herwaarden. Hier kwamen Koen (die helaas met z'n afscheidstournee bezig is) en Mees in de finale tegenover elkaar te staan. Mees was hierin met 11-2, 13-11 en 11-6 de sterkste en werd hiermee de clubkampioen bij de B-klasse. Guus won de partij tegen Wout zodat hiermee de rangschikking bekend was.

Drie spelers gingen aan het werk in de C-klasse. De jongste deelnemer van het hele toernooi Teun van Ooijen maakte het Joris van Herwaarden (ja, broer van en ook jammer genoeg het laatste optreden van hem achter de tafel) nog heel moeilijk en wist zelfs heel mooi
twee games te winnen maar daar bleef het (helaas voor hem) bij. Ook grote neef Arjan van Ooijen was hem de baas. Hier dus de finale tussen Arjan en Joris. Arjan zorgde er voor dat Joris met dezelfde beker naar huis ging als broertje Koen: de tweede plaats dus.