Nory Morssinkhof (links) Mandy Hendriks van Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Foto: Margreet Nusselder
Nory Morssinkhof (links) Mandy Hendriks van Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Foto: Margreet Nusselder Foto:

PSC Lichtenvoorde klaar voor Special Olympics

VRAGENDER - PaardenSportCentrum (PSC) Lichtenvoorde in Vragender is tijdens de Special Olympics de locatie voor het onderdeel paardensport. Tachtig deelnemers uit het hele land komen hier meedoen aan het onderdeel dressuur.

De familie Mossinkhof runt sinds vijf jaar het PSC Lichtenvoorde en heeft al vele grote evenementen georganiseerd. Nory Morssinkhof en Mandy Hendriks zorgen er voor dat alles op rolletjes verloopt. Nory: "Er komt heel veel bij kijken. Het Bid binnen halen en sponsoren werven. Bij het Bid was het nog spannend of de Special Olympics naar Den Haag zouden gaan of de Achterhoek. Er is een groep van Special Olympics Nederland een dag komen kijken. Uiteindelijk is de keus gemaakt voor de Achterhoek. Mandy heeft zelfs een cursus gevolgd voor een speciaal computerprogramma voor het verwerken van de punten. Er zijn speciale regels en puntentellingen."
Mandy: "De locatie hoeft niet speciaal te worden aangepast, wel zijn er bijvoorbeeld grote opstapplaatsen waar twee personen op kunnen staan zodat de ruiters geholpen kunnen worden bij het opstappen en waar normaal alleen letters staan, staan nu ook afbeeldingen. Zo staat er bijvoorbeeld bij de letter C nu ook een gele citroen. De deelnemers brengen geen eigen paard mee, de paarden worden geleverd door het Hippisch Centrum de Achterhoek uit Aalten. Wij zorgen voor de accommodatie en de organisatie, zij zorgen voor de paarden en de vrijwilligers. De samenwerking gaat erg fijn."
Mandy: "Op zaterdag 9 juni is er eerst de matching waarbij gekeken wordt welke amazone/ruiter bij welk paard past. Ze mogen 15 minuten rijden. Later is de Devisioning waarbij de deelnemer een proef moet rijden. Hierbij wordt gekeken of zij in de juiste klasse zijn ingedeeld. Op zondag 10 juni is de finale met om 16.00 uur de prijsuitreiking. We maken er een feestelijke dag van. Er komt een luchtkasteel, Lonny Ballonnie komt komt ballonfiguren maken, de zanger Johan Roode komt optreden en de Voltigevereniging Lichtenvoorde geeft een demonstratie. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis."


Beachvolleybaltoernooi in Mariënvelde

MARIËNVELDE - Volleyballiefhebbers kunnen zich nog aanmelden voor het 22ste Marvo'76 beachvolleybaltoernooi op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli plaatsvindt. Op vrijdagavond start het 2 x 2 toernooi. In deze klasse is er een dames en heren poule, waarin 2 tegen 2 gespeeld wordt. Deze klasse op het beachtoernooi is voor de echte fanatiekeling een fantastische onderdeel. Zaterdag spelen de mini's (circulatievolleybal niveau 5 en 6) en de ABC Jeugd tot 18 jaar in teams van 4 spelers. In de middag strijden de meer prestatiegerichte dames- en herenteams om de 'Marvo-Beach-Cup'. Dit onderdeel is bedoeld voor competitiespelers, waarbij het niveau gemiddeld rond de 1ste - 2de klasse ligt en er nauwer volgens de regels gespeeld wordt. De teams bestaan uit elk uit drie personen.

De zondag staat geheel in het teken van recreatief beachvolleybal voor bedrijven-, vrienden- en familieteams. Heren- en damesteams spelen 3 tegen 3, mixed teams spelen 4 tegen 4. Zondagmiddag na afloop van het programma biedt Marvo '76 de mogelijkheid om gezamenlijk met je team en supporters/ vrienden/ familie te barbecueën. Wil je hier gebruik van maken? Reserveren is hiervoor noodzakelijk.

De inschrijfgelden zijn: mini's, ABC-jeugd en 2x2 toernooi 15 euro, Beach Cup & recreatief dames /heren 20 euro en mixed recreatief 25 euro.Voor het inschrijfformulier (toernooi en BBQ) kunt je terecht op de website www.marvo76.nl of facebook "MarvoBeach". Voor meer informatie: Jan Willem Waenink, tel. 06-15699468 of mailen naar marvo76toernooi@gmail.com.