Sander Vrijdag (rechts):
Sander Vrijdag (rechts): "Van zitmaaiers tot electrische heggescharen, we hebben een groot assortiment in huis." Foto:

Vrijdag 'Tuin en park' voor groot en klein tuinmaterieel


VRAGENDER-Op het buitenterrein staat groot grondverzetmaterieel opgesteld. Hiertussen ook een van de bedrijfsbussen met reclame Vrijdag Kottertechniek. Het bedrijf is echter meer. Het bedrijf bestaat uit drie onderdelen; Kottertechniek, Mobiele slangenservice en de tak Tuin en park, iets dat Sander Vrijdag, naamgever van het bedrijf, dan ook graag wil laten weten.

Door Henri Walterbos

"We zijn ook gespecialiseerd in allerhande materieel voor tuin en park voor zowel bedrijven als particulieren. Van groot tot klein. Gazonmaaiers, zitmaaiers, verticuteermachines, mini gravers, laadschoppen, heggenscharen, motorzagen. Hier verrichten we zowel onderhoud als ook reparaties aan, maar verhuren en verkopen het ook. Daarnaast verhuren we ook allerlei andere machines." In de showroom staat een ruim assortiment aan nieuw materieel opgesteld, van zitmaaiers tot en met elektrische heggenscharen.

Technische kennis en passie
In de werkplaats is Vrijdag met groot materieel hard aan het werk een reparatie te verrichten aan een graafmachine. Duidelijk iemand met technische kennis en passie voor zijn werk en bedrijf. Reparaties worden als het enigszins kan ook ter plekke uitgevoerd. "Over het algemeen is het echter bij tuin- en parkmachines zo dat als er een beurt nodig is, er iets gerepareerd moet worden, we de machine meenemen. Je kunt nu eenmaal niet alle onderdelen bij je hebben in de bus. We hebben dan vaak wel een machine te leen voor de duur van de reparatie of onderhoud, zodat de mensen, indien gewenst, verder kunnen. We hebben een speciale bus rijden om service te verlenen. Hier kunnen we machines mee ophalen bij de klant en terugbrengen." Een extra service van het bedrijf. "We proberen bij een storing aan een zitmaaier eigenlijk de zelfde dag nog te komen. We kunnen overal vrij snel zijn omdat onze klantenkring op het gebied van Tuin en park zich toch hoofdzakelijk in de nabije regio bevindt."

Vrijdag begon met Tuin en park als aanvullende tak van het bedrijf vanwege de vraag er naar. Net als de slangenservice die ooit ontstond vanwege werkzaamheden voor de bosbouw. Inmiddels een zeer florerende tak. "Wij doen slangenservice, dat wil zeggen hydrauliek slangen van kranen, shovels en trekkers. Overal waar een hydrauliek slang aan zit, dat kunnen wij ter plekke repareren. Het tuin en parkgebeuren daar hebben we naar buiten toe nooit veel aandacht aan geschonken, maar de belangstelling er voor is er wel degelijk. Ook hierin willen we een groei bewerkstelligen door er meer over naar buiten te treden."

No-nonsense bedrijf
Vrijdag typeert zijn zaak als een nuchter Achterhoeks no-nonsense bedrijf. "We proberen alles op een schappelijke manier voor elkaar te maken en proberen ons te onderscheiden met een goede service en prijs/kwaliteitverhouding." Het valt zo gek niet te bedenken op het gebied van Tuin en Park en Vrijdag heeft het wel in huis. Vrijdag Kottertechniek is gevestigd aan de Meddoseweg 2 in Vragender. Meer info: www.vrijdag.com