Het was tropisch warm bij Run-ArcheryCup. Foto: Marcus Seyfried

Internationale deelname bij Open Dutch-Archery Cup

LICHTENVOORDE - Met prachtig weer is zaterdag 26 mei de 2de wedstrijd van de Open Dutch Run-Archery CUP in Lichtenvoorde gehouden. Met een temperatuur van rond de 30 graden, was het kortebroekenweer waarbij een waterpost en sproeierdouche tijdens de wedstrijd geen overbodige luxe waren. Het vrijwilligersteam van St. Switbertus Handboogsport heeft uitstekend werk verricht om de deelnemers een mooi evenement voor te schotelen rond verenigingsgebouw de Swite. Het toernooi werd gedomineerd door internationale deelnemers maar ook de regionale sporters van St.Switbertus zetten goede prestaties neer.

Met Niklas Krause en Sandra Szulc uit Duitsland als individuele winnaars bij de heren en dames senioren en Maxim Menshikow uit Rusland (Moskou) als nummer 2 overall kunnen we spreken van een internationaal gedomineerd evenement. Ook de spectaculaire afsluitende estafette is gewonnen door dit internationale drietal. Maar niet ver achter deze internationale toppers hebben de regionale deelnemers van handboogsport Switbertus zich van hun beste kant laten zien. Beste Nederlanders op plek 3 en 4 overall waren Jorik Klein Nijenhuis en Joost Immink, waarbij Jorik de 3de podiumplek pakte, samen met Bram Polman en Joost pakte Jorik met team Switbertus ook de 3de plek in de estafette achter het team van Concordia Zeeland. Bram Polman mistte een plek in de A-finale, maar wist de B-finale met overmacht te winnen en daarmee een derde plek bij de junioren. Ruud ten have pakte een 3de plek in de B-finale en was vooral sterk met schieten; ondanks de inspanningen met hardlopen behaalde Ruud het knappe resultaat van 20 treffers op 24 schoten en was hiermee van de regionale deelnemers bijna de beste schutter.

Beste schutter was Daniel Eppingbroek met 21 op 24 treffers en finishte hiermee op een 9de plek bij de heren senioren. Ook een knappe prestatie was er voor Carl Domhof van SSH uit Harreveld die een bronzen plak wegkaapte bij de masters, niet ver achter winnaar Henri Polman van Switbertus. Rogier Venderbosch pakte ondanks hooikoorts een plek in de B-finale en was 4de junior. Lichtenvoordenaren Stijn Lensink en Marc Konings vochten vooral een strijd uit met elkaar, waarbij Marc de betere schutter was en Stijn de betere loper, Stijn zou zijn schieten moeten verbeteren maar door zijn uitstekende loopconditie versloeg hij zijn maatje met respectievelijk een 8ste en 11de plek in de B-fanale. Jeroen Heuzinkveld van Switbertus heeft zich ook sterk verbeterd in zowel hardlopen als boogschieten en pakte een 4ed plek in de C-finale en daarmee een 7de plek bij de heren masters. Respect voor Maikel Grave uit Lichtenvoorde die ondanks problemen in de voorbereiding een 5de plek in de C-finale pakte. Jan Wassink uit Lichtenvoorde en Jarik Bakker uit Winterswijk liepen ondanks de hitte goede races en behaalden een 14de en 16de plek.