De fietscrossers in actie. Foto: Christel Bouwmeester
De fietscrossers in actie. Foto: Christel Bouwmeester

TC Harreveld promoveert naar eerste klasse

HARREVELD - Het gemend dubbel team van T.C. Harreveld speelde in de voorjaarscompetitie in de 2de klasse op de vrijdagavond. Hierin zijn ze ongeslagen kampioen geworden.

Afgelopen vrijdag stond de nummer 1 (Harreveld) tegenover nummer 3 (ALTB Arnhem). Beide teams konden deze wedstrijd kampioen worden, echter was ALTB wel sterk afhankelijk van de uitslag op andere banen, en moesten zij zelf met 4-0 winnen van T.C. Harreveld. De nummer 2 Gendt stond in een uitwedstrijd te spelen tegen de nummer 4 uit de poule, en zij zouden bij winst weer afhankelijk zijn van de uitslag van T.C. Harreveld. Spannende avond dus voor vele teams!

Tiemen & Sjoerd begonnen met de herendubbel, en Merel & Denise speelden de damesdubbel. Beide duo's begonnen gespannen aan deze avond en binnen een half uur stonden de dames met 6-0 achter, en hadden de heren de 1ste set met 6-1 verloren. Werk aan de winkel! De dames kropen dichterbij, maar konden het de tegenstanders niet moeilijk genoeg meer maken: 6-0 6-3. De heren kwamen sterk terug en pakten de 2de set overtuigend. Echter in de super tiebreak (inclusief 1 matchpoint) werd helaas toch nipt verloren: 1-6 6-3 9-11. Conclusie: na de eerste twee wedstrijden 0-2 achter.

In de korte pauze werd al besproken dat het kampioenschap nu wel erg ver weg was en dat ze dat maar even moesten laten varen. T.C. Harreveld was nu sterk afhankelijk van de andere velden, en bovendien moesten de laatste twee wedstrijden eerst ook nog maar eens gewonnen worden. Na de thee speelden Tiemen & Bianca een hoogstaande partij met kansen over en weer. En weer moest er een super tiebreak aan te pas komen. Bij een 9-7 stand had ALTB zelfs twee matchpoints. T.C. Harreveld kwam echter onder deze druk vandaan en pakte knap de overwinning 3-6 6-3 11-9. Bovendien was de stand nu 1-2.

De laatste partij speelden Merel & Sjoerd samen. Na een wat stroef begin ging de strijd gelijk op en moest een tiebreak in de eerste set uitkomst geven wie de set zou pakken. T.C. Harreveld groeide steeds beter in de wedstrijd en pakte de tiebreak verdiend met 7-4. In de tweede set kregen de teams wat meer pap in de benen door het drukkende, vochtige weer. Echter bleef T.C. Harreveld voor de overwinning vechten en met wat meer durf pakten ze overtuigend de 2de set en werd het dus 2-2. Gelijk: dus afwachten wat T.C. Gendt had gemaakt tegen T.C. Leuth. Het verlossende woord kwam van de kantinebeheerder van Leuth: de nummer 2, Gendt, had verloren met 1-3 van Leuth. T.C. Harreveld mocht zich (wederom) kampioen in de 2de klasse noemen! Een grote fles cchampagne werd ontkurkt om dit te vieren.

Na vier kampioenschappen in zes seizoenen heeft het team nu besloten de stoute schoenen aan te trekken en gaan ze in het najaar voor het eerst 1ste klasse spelen.


Regiowedstrijd bij FCCL

LICHTENVOORDE - Zaterdag 9 Juni houdt Fietscrossclub Lichtenvoorde (FCCL) voor de derde keer een regiowedstrijd op eigen baan. Als lid van de NFF stelt deze federatie als voorwaarde dat iedere fietscrossvereniging die aangesloten is bij de regio midden één maal per jaar een regiowedstrijd organiseert op eigen baan. Zaterdag is het de beurt aan de FCCL. De start is om 10.00 uur en publiek is van harte welkom.

Regio midden bestaat uit acht verenigingen, dat zijn Kampen, Putten, Doetinchem, Nunspeet, Kootwijkerbroek, Apeldoorn, Nijkerk en Lichtenvoorde. Zaterdag zullen er dan ook ruim 200 rijders aan de start verschijnen. De organisatie van deze wedstrijd is al weken in volle gang. Vorige week zondagochtend en afgelopen maandagavond was er op de baan een vrije training voor alle aangesloten verenigingen, zodat de deelnemers al kennis konden maken met de baan in Lichtenvoorde.