Kampioen in de eerste klasse, een feestje waard.Foto: Renée Leemreize

Longa MO13-1 wederom kampioen

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 26 mei is Longa MO13-1 op overtuigende wijze kampioen geworden in de 1ste Klasse. Nadat in de najaarscompetitie ook al de kampioensvlag in top kon, waardoor promotie werd afgedwongen naar de 1ste klasse, mag dit gerust een huzarenstukje genoemd worden. Iedereen rondom het team had wel de verwachting dat de meiden goed mee zouden kunnen draaien op dit niveau, maar met een eventueel kampioenschap had vooraf niemand rekening gehouden. Zeker niet tijdens de voorgaande wedstrijd tegen Pax MO13-1, omdat Longa daar tijdens de rust nog tegen een 0-2 achterstand aankeek. Maar door snoeihard werken en erg goed voetbal werd deze wedstrijd uiteindelijk met 4-2 gewonnen en stond Longa alleen bovenaan in de 1ste klasse.

Onder zeer warme omstandigheden moesten de meiden rond het middaguur op het hoofdveld aantreden tegen Warnsveldse Boys MO13-1. Er moest gewonnen worden, want de enig overgebleven concurrent Sportclub Deventer had in de ochtend haar wedstrijd al gewonnen, waardoor zij Longa in punten voorbij waren gegaan. Ook Warnsveldse Boys kon in theorie nog langszij komen, omdat ze enkele wedstrijden minder hadden gespeeld.

Aanvankelijk was de wedstrijd rommelig. Ondanks alle goede voornemens werd er redelijk blind gevoetbald aan Longa-zijde. Na een minuut of tien was het dan toch eindelijk raak: een afgeslagen bal werd door Jet vanaf de 16 meter onberispelijk ingeschoten. Een prachtig doelpunt, onhoudbaar voor de Warnsveldse keepster. Hiermee was de ban gebroken. Al snel volgde de 2-0 door een goed spelende Lotte. Dit was tevens de ruststand. Al snel in de tweede helft werd duidelijk dat Warnsveldse Boys de strijd had opgegeven, waardoor Longa gemakkelijk kon uitlopen tot 6-0 door doelpunten van Jet, Pleun, Daphne en Isa.

Op zaterdag 2 juni volgde het toetje voor Longa MO13-1. Ze mochten aantreden in een zeer sterk bezet meidentoernooi in Westervoort. Na 4 poulewestrijden (3x winst, 1x gelijk) en een moeizame halve finale mocht Longa in de finale aantreden tegen de 1ste klasse kampioen in de regio Nijmegen / Betuwe: Redichem MO13-1 uit Heelsum. Een zeer sterke, fysiek spelende tegenstander. Na een snelle 1-0 achterstand werd er door Longa alles-of-niets gespeeld. En met resultaat! Vijf minuten voor het eind viel de terechte 1-1. In de resterende tijd werd niet meer gescoord, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen. Longa keepster Mirre stopte de eerste pingel van Redichem, en alle Longa speelsters schoten onberispelijk raak. Wederom een kampioenschap dus voor Longa MO13-1.