De Johanneskerk in Lichtenvoorde.
De Johanneskerk in Lichtenvoorde. Foto: PR

Kerkdienst in streektaal

LICHTENVOORDE - Zondag 10 juni is er om 10.00 uur in de Johanneskerk in Lichtenvoorde een kerkdienst in de Achterhoekse streektaal. Deze dienst past in het kader van Anders Kerk Zijn, de zogenaamde AKZ-kerkdiensten.

Een kerkdienst in de streektaal wordt door veel mensen bijzonder gewaardeerd. Waar het voor de één direct een vertrouwd gevoel geeft, is het voor een ander een kennismaking met een streektaal. In beide gevallen zal duidelijk worden dat de sfeer zeker 'gemeudeluk' genoemd mag worden en dat iedereen (ongeacht afkomt, achtergrond, kleur, geaardheid, of wat dan ook) van harte welkom is.

In de dienst zal dominee Hans Hinkamp vertellen over Petrus. Als Petrus over het water naar Jezus toe loopt, begint hij te twijfelen en dan gaat het mis. Een dienst over er soms door zakken en dan houvast zoeken om niet kopje onder te gaan. Alle liederen en teksten zijn in de Achterhoekse streektaal, aangeleverd door de werkgroep Dialect en Religie verbonden aan het Erfgoed Centrum Achterhoek en Liemers (Ecal).


Kliederkerk over vriendschap

LICHTENVOORDE - Zondag 10 juni is er in de Johanneshof, aan de Rentenierstraat 9 in Lichtenvoorde, een leuke activiteit voor kinderen: de Kliederkerk. Dit is een speels programma voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun (groot)ouders of begeleiders. Kliederkerk is voor iedereen, of je nu wel of niet bij de kerk hoort. Op het menu staat een creatief en eigenwijs programma, met een Bijbels verhaal en afsluitend een gezellige maaltijd.

Het gaat deze keer over vriendschap en over pesten. Met enkele liedjes, een vertelling, videofragmenten en heel veel knutselen (al dan niet kliederen) wordt er aan de slag gegaan met het thema. Aan ideeën geen gebrek. Knutselen, een spelletje, wat lekkers? Het zou allemaal zomaar kunnen.

De Kliederkerk is op zondag 10 juni, 's middags van 16.00 - 18.00 uur in de Johanneshof. Om te weten hoeveel mensen er komen is het handig om je vooraf aan te melden. Graag naam en aantal personen doorgeven vóór 9 juni, via het emailadres: kidskerk@gmail.com. De deelname is gratis.