Longa kampioen van de jongens onder 9 jaar. Foto: Bas Weenink
Longa kampioen van de jongens onder 9 jaar. Foto: Bas Weenink

Erix houdt

Megapret-jeugdtoernooi

LIEVELDE - Zaterdag vond op sportpark Del Akker in Lievelde het Megapret Jeugdtoernooi plaats. In de ochtend was het de beurt aan de JO7 (mini-F) en de JO13. Bij de JO7 waren maar liefst 3 poules van 5 teams waarin ieder team het een keer tegen elkaar opnam. De jonge talenten maakten er leuke en sportieve wedstrijden van en kregen allemaal een medaille voor hun prestaties. Bij de JO13 heeft HMC JO13-1 de wisselbeker mee naar huis genomen. Door maar liefst alle wedstrijden te winnen waren zij de terechte winnaar. In de middag werd er gestreden om de prijzen door de JO9 en de JO11. Tijdens de poule wedstrijden, maar zeker tijdens de finalerondes was de spanning om te snijden. Dit blijkt wel uit het feit dat bij maar liefst 3 van de 4 finales penalty's de doorslag moesten geven. Hier zijn de volgende winnaars uitgekomen: Bij de JO9 heeft S.V. Longa'30 JO9-3 gewonnen en bij de JO11 hebben de meiden van FC Trias JO11-7 gewonnen. De toernooicommissie wil graag alle deelnemende teams bedanken voor hun deelname en inzet.


85 Marianum-leerlingen door naar finale

OOST GELRE - Maar liefst 85 leerlingen reizen vrijdag af naar Papendal te Arnhem. Ze doen daar mee aan The School Final van Olympic Moves, nadat ze zich tijdens de regionale finales hebben geplaatst.

Scholengemeenschap Marianum, één van de ruim 300 middelbare scholen die aan Olympic Moves deelneemt, heeft zich geplaatst voor de volgende onderdelen: volleybal schoolteam, volleybal leerjaar 1 en 2, handbal leerjaar 1 en 2, veldloop leerjaar 1 en 3 jongens, tennis recreatief leerjaar 3-4, streetdance leerjaar 1-3 (2 teams), streetdance schoolteam en minitrampoline.

Motto van deze Olympische dag is plezier beleven door te sporten met elkaar; 'deelnemen is net zo belangrijk als winnen'.


Mantelzorgcafé

LICHTENVOORDE - Op dinsdagmiddag 26 juni is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in 'Hotel Restaurant 't Zwaantje', Zieuwentseweg 1 te Lichtenvoorde van 14.00 – 15.30 uur.

Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed.

Mantelzorgers zijn daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. De mantelzorgconsulent is de gastvrouw. Zij ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan vragen beantwoorden.


Ook het trampolineteam heeft zich geplaatst voor de finale van Olympic Moves. Foto: PR