Longa '30 blijft in de eerste klasse

LICHTENVOORDE - Longa '30 is er niet in geslaagd de derde ronde van de nacompetitie te bereiken. In de uitwedstrijd tegen Hoogland ging men met 1-0 ten onder. Het was een spannend duel, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Hoogland en Longa '30 zaten in het seizoen '14-'15 bij elkaar in de competitie. Toen bleek Hoogland twee keer de sterkere ploeg (8-0 na een snelle rode kaart voor doelman Kay Boschker en 2-3 in Lichtenvoorde). Het team bleek niet veel veranderd, Longa '30 zag veel dezelfde spelers tussen de lijnen staan. Hoogland voetbalde dit jaar in de 1ste Klasse west en behaalde daarin de 2de plaats.

Longa '30 startte goed aan het duel en met name Thom Berendsen maakte het zijn directe tegenstander in de openingsfase erg lastig. Hij wist driemaal op snelheid de achterlijn te halen maar wist helaas geen medespeler voor de goal te vinden. In het vervolg van de eerste helft ontspon een tactische wedstrijd waar beide ploegen zoals gezegd weinig voor elkaar onder deden. Hoogland werd vooral gevaarlijk na snelle omschakeling bij balverlies van Longa '30, maar Pim te Loeke keepte alert en wist een aantal steekballen te onderscheppen. Vlak voor rust kreeg Longa '30 de grootste kans. Freek Heinsbroek combineerde zich vrij in de zestien en probeerde Thomas Kerperien bij de tweede paal te vinden. Die kon net niet afdrukken maar wist op zijn beurt wel Heinsbroek weer te vinden. Die schoof de bal naar Simon Klein Goldewijk, die vervolgens Boet Kemperman inspeelde. Echter leidde dit getik in de zestienmeter niet tot een schot en ging men dus met 0-0 rusten.

Longa '30 kwam sterk uit de kleedkamer, maar maakte geen gebruik van de slordigheden van Hoogland. Na tien minuten nam de thuisploeg het heft in handen en was het ook erg dicht bij een doelpunt. De handige Bas Wobbes schoot een zelf versierde vrije trap hard tegen de onderkant van de lat. Longa '30 kwam daar goed weg. Zelf kreeg het ook drie goede kansen. Driemaal was Thom Berendsen daarbij de man waar Hoogland geen grip op kreeg. Bij de eerste kans legde Berendsen de bal breed maar kon een verdediger de bal wegschieten. Daarna kwam hij na een mooie solo vrij voor de keeper maar raakte hij de bal niet goed. De derde kans kwam voort uit een steekpass van Freek Heinsbroek, ditmaal kon de keeper met zijn voet redding brengen. Deze missers bleken uiteindelijk erg duur, omdat Bas Wobbes vlak daarna wel scoorde. In de 75ste minuut kwam hij op links erg vrij, kapte naar binnen en vond de verre hoek: 1-0. In het slotkwartier ging Longa '30 vanzelfsprekend risico nemen en kreeg Hoogland daardoor een aantal kansen om het duel op slot te gooien. Omdat het hier niet goed mee omging, bleef Longa '30 in leven, maar grote kansen wist het niet te creƫren. Het bleef daardoor bij 1-0. Hoogland heeft de zege zeker niet gestolen, maar was zondag wellicht wel de gelukkigste van de twee ploegen.

Voor Longa '30 komt het seizoen daarmee toch wel tot een abrupt einde. Hoewel deze nederlaag natuurlijk teleurstellend is, mag men vooral terugkijken op een prachtig seizoen. Na de 8ste plaats van vorig jaar is de 2de plaats van dit jaar een prestatie van formaat. Trainer Erik Zandstra kent dus een goed debuutjaar en heeft als mooie uitdaging om dit team volgend seizoen nog verder te laten groeien.


Geslaagde sterrit in Vragender

VRAGENDER - Met een record deelname van 92 equipes en het zonnetje strak aan de hemel waren alle ingrediƫnten aanwezig voor een geslaagd kleintje kermis Vragender. De route ging via Vragender, Bredevoort, buitengebied Aalten, Romienendal, Barlo en weer richting Vragender. Het venijn zat 'm dit keer in het staartje. In plaats van een foute was er een goede controle, namelijk vrachtwagen op paal. Dit hadden 13 teams goed en met rekening houdende van alle tijdstraffen is dit de uitslag: 1. team Bennie Schilderink; 2. Kratpatsers 6; 3. Simpul 1.