Samenwerken en behendigheid zijn belangrijk. Foto: Luuk Kouijzer
Samenwerken en behendigheid zijn belangrijk. Foto: Luuk Kouijzer Foto:

Vervolg van de voorpagina

Koning hoger?

ZIEUWENT - Op zondag binden schutters en 'schutterinnen' met elkaar de strijd aan om de hoogst haalbare titel in Zieuwent te bemachtigen, de prinsen en adjudanten met hun pauwveren van de Eumkes ten spijt.

Door Henri Walterbos

Is het soms op de klompen aan te voelen dat de kermisvogel snel zijn hoofd zal buigen, voor velen was de verrassing groot toen de kermisvogel toch redelijk onverwacht naar beneden kwam. Ook voor koning Sjaak Jansen, zo vertelt hij na afloop. "Toen ik voor de derde keer mocht schieten vroeg ik de degene die zojuist voor mij geschoten had, hoe het ervoor stond. Zei hij 'De eerste tijd gaat hij er nog niet af.' Ik zag wel dat een wigje in het midden los zat. Ik denk 'dan mik ik daar maar op."

Het bleek het gouden schot. Na het schot van Sjaak kwamen de restanten, de romp en staart, naar beneden. "Ik schrok ervan, maar het is wel geweldig om koning te worden. Een grote eer en het leek me altijd al wel leuk een keer mee te maken. De kans is klein met zoveel deelname maar ik doe altijd wel mee om hem er af te schieten." Echtgenote Sandra ging hem vier jaar geleden al voor als koningin. Op de vraag of koning hoger in rang is als koningin, antwoord Sjaak lachend; "Ik vind van wel."

Koningspaar: koningin Nienke Krabbenborg, koning Sjaak Jansen. Jeugdprinsenpaar: prinses Demi Raben en prins Jan Krabbenborg.


Hoenderboom voor tweede jaar op rij winnaar van de Zeskamp. Foto: Luuk Kouijzer
Openluchtzwembad Zieuwent. Foto: Luuk Kouijzer
Seniorenspel Twister levert hilarische taferelen op. Foto: Luuk Kouijzer
Nienke Krabbenborg, Sjaak Jansen, Demi Raben en Jan Krabbenborg. Foto: Luuk Kouijzer