VN-rondleiding het 'Grijze veld'

LIEVELDE - De afdeling IVN- Oost Achterhoek organiseert op zondag 17 juni om 14.00 uur een natuurexcursie nabij Lievelde. De start is bij Loreto aan de Kloosterstraat 5 in Lievelde. Het thema van deze excursie is: nieuwe natuur.

Als je over de N18 van Lichtenvoorde naar Groenlo rijdt, ligt aan de linkerkant een heitje. Dit stukje hei is het laatste overblijfsel van een enorm heideveld, dat zich omstreeks 1900 tussen Zelhem en Vragender uitstrekte. Dit restje was eigenlijk ook al voor een stuk verdwenen. Tot 2003 stond er aan de kant van de N18 maïs. Vanaf 2003 is het Grijze- of Lievelderveld door het nemen van allerlei maatregelen omgevormd tot (her)nieuw(d)e natuur tot het 'Staatsbosbeheerreservaat Lievelderveld'. In de volksmond het 'Grijze veld'.

Tijdens de excursie vertelt de gids over de totstandkoming van hei, welke maatregelen er zijn genomen en wat het resultaat hiervan was. Zo is er alom zonnedauw te bewonderen en allerlei andere interessante planten en dieren.

De excursie duurt ruim twee uur. Meewandelen is gratis, koffie of thee tegen een kleine bijdrage. Gezien de nattigheid in het gebied, is het advies om laarzen of hoge schoenen te dragen. Vanuit Lievelde is de locatie met IVN-borden aangegeven. Voor verdere informatie: André Hendriks, telefoon 0544-352043.