RKZVC 2 naar reserve hoofdklasse?

ZIEUWENT - Nadat RKZVC 2 in de 1ste ronde van de nacompetitie in Elst met 3-2 won van Spero 2, speelde het de 2de ronde in Apeldoorn tegen Robur et Velocitas 2. Het werd een open wedstrijd met veel kansen aan beide zijden waarbij een verlenging nodig was om de strijd te beslissen.

In de 8ste minuut kwam RKZVC 2 al op een voorsprong nadat Harm Bokkers een bal blokte die de keeper weg wilde trappen en de bal direct in het doel belandde. RKZVC 2 verzuimde daarna om ruimer afstand te nemen. Een mooi schot van Brian Voorhuis onder de lat werd door de Apeldoornse keeper over getikt en even later redde de keeper ook op de volgende kans van Brian. In de 21ste minuut redde keeper Wesley Keegstra knap op een schot vanuit een schuine hoek maar in de 25ste minuut kwam Robur et Velocitas 2 via een penalty (hands) op gelijke hoogte. Twee minuten daarna werd de volgende Zieuwentse kans gemist. Robur et Velocitas 2 had zelfs op voorsprong kunnen komen maar de 2de penalty die ze kregen in de 40ste minuut werd via de lat over geschoten. Op slag van rust had Harm Bokkers het geluk niet aan zijn zijde toen zijn schot via de lat over ging.

Binnen een minuut na rust werden twee Zieuwentse kansen op wonderbaarlijke wijze door de Apeldoorners uit het doel gehouden. Binnen een minuut daarna redde Wesley Keegstra knap op een vrije kans. Tien minuten daarna ging een kopbal van Robur et Velocitas 2 nog voorlangs maar een counter via de rechterkant in de 59ste minuut kon midden voor goal vrij worden binnen getikt voor de 2-1 voorsprong voor Robur et Velocitas 2. In het laatste half uur van de reguliere speeltijd bleek RKZVC 2 conditioneel steeds meer de overhand te krijgen en kreeg het steeds meer kansen. Een mooi schot van Pascal Klein Holkenborg kon door de keeper nog net tot corner worden getikt. Een doorbraak van Brian Voorhuis werd door een verdediger ternauwernood gered en een schot van Harm Bokkers werd door de keeper gepakt. In de 79ste minuut viel eindelijk de 2-2. Een vrije trap door Ties Heutinck werd door Harm Bokkers in de rechter benedenhoek binnen gekopt. In de 83ste minuut kreeg Harm nog een goede kans. Hij passeerde de keeper maar schoot vanuit een schuine hoek in het zijnet.

In de verlenging van tweemaal een kwartier besliste RKZVC 2 binnen twee minuten de wedstrijd door mooie goals. Bij de eerste dropte Remco van Leeuwen de bal achter de Apeldoornse verdediging waarna Harm Bokkers de bal over de keeper binnen schoot voor de 2-3. Bij de tweede gaf Brian Voorhuis aan de rechterkant de bal op maat binnendoor aan Bram te Molder die beheerst de 2-4 onder de keeper door schoof. Mede door de warmte was Robur et Velocitas 2 niet meer in staat om nog veel druk uit te oefenen en RKZVC 2 hoefde niet meer zo nodig. Door enkele versnellingen van Zieuwentse zijde werd het uiteindelijk nog een dikke overwinning. Na een versnelling van Bram te Molder in de 107ste minuut gaf hij laag voor waar Ties Heutinck in het centrum de 2-5 binnen gleed. In de 115ste minuut kwam de eindstand op het scorebord. Jelle Knippenborg kwam vrij door na een 1-2-tje met Ties Heutinck waarna Jelle met een stiftje in stijl afrondde.

Komende zondag 17 juni is de finale van de nacompetitie in Zieuwent tegen VDZ 2 uit Arnhem.