Dit jaar kun je voor het eerst je eigen biertje tappen op het festival. Foto: PR
Dit jaar kun je voor het eerst je eigen biertje tappen op het festival. Foto: PR Foto:

Zelf je biertje tappen op Mañana Mañana

VORDEN - Festival Mañana Mañana heeft dit jaar een bar waar bezoekers hun eigen biertje mogen tappen. Er wordt betaald door een munt in de melkbus te stoppen.Met de komst van een zelftap geeft de organisatie bezoekers de vrijheid om hun eigen bier te tappen. Dit is uniek in het Nederlandse festivallandschap.

Lianne Overgoor, hoofd horeca: "Vanuit De Feestfabriek willen we elk jaar verrassen en vernieuwen, origineel zijn. We vinden het tof om mensen iets nieuws te laten ervaren en zien graag perfect getapte biertjes voorbij komen. Daarbij vertrouwen we de bezoekers en we gaan ervan uit dat iedereen een muntje in de melkbus gooit. Er is een servicemedewerker die toezicht houdt en de bar schoonmaakt. Voor de mensen die er misbruik van maken, hebben we passende sancties. In het kasteel staan nog enkele martelwerktuigen uit de 19de eeuw."

Naast de programmering op de podia, zijn er tal van activiteiten. Er is een Sociale Werkplaats waar mensen zich uitleven op het gebied van houtbewerken, mandenvlechten en beeldhouwen. Museum Villa Mondriaan verzorgt schilderworkshops en bij Zeef Teef worden ontwerpen op T-shirts gedrukt. Ook is er een open podium. Dit jaar wordt de zelftap aan het programma toegevoegd. Opvallend is ook de geringe hoeveelheid hekken. Er staan er wel wat, maar voor de rest geven touwen en paaltjes aan waar het festivalterrein stopt. Mañana Mañana, georganiseerd door De Feestfabriek Alles Komt Goed BV, vindt plaats van 14 tot en met 17 juni bij Kasteel Vorden. De laatste kaarten zijn te verkrijgen via de website.


mananamanana.eu


Verkoop je spullen op de zomermarkt

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli staat Lichtenvoorde weer geheel in het teken van de jaarlijkse zomermarkt. Een spektakel dat met circa 120 marktkramen, vele artiesten, dj's, theateracts en attracties jaarlijks zo'n 25.000 mensen uit de omgeving weet te trekken. Wegens het succes van vorig jaar wordt de tweedehandsmarkt ook dit jaar georganiseerd op zaterdag 30 juni. Hier mogen particulieren hun tweedehands spullen te koop aanbieden.

Tweedehands markten nemen sterk toe in populariteit. Je vind er vaak prachtige vintage spullen die al jaren op zolder verborgen liggen. Waardevolle spullen die liggen te wachten op een nieuwe eigenaar. De organisatie van de zomermarkt speelt hier op in door alle particulieren uit de regio dit jaar de mogelijkheid te geven om al hun verborgen parels af te stoffen en te koop aan te bieden in Lichtenvoorde.

De tweedehandsmarkt, onderdeel van de Zomermarkt, krijgt een speciaal ingericht plein waar uitsluitend particulieren hun tweedehands spullen mogen aanprijzen. Tezamen met de braderie, de vele aanwezige artiesten en diverse attracties beloofd het een drukbezocht zomers spektakel te worden.

De tweedehands markt vind plaats op zaterdag 30 juni in het centrum van Lichtenvoorde. Particulieren die willen deelnemen kunnen een kraam reserveren voor slechts 15 euro door een mail te sturen naar tweedehands@zomermarktlichtenvoorde.nl. Aanmelden kan tot en met 28 juni. Vol = vol.