Opening survivalbos Mariënvelde. Foto: PR
Opening survivalbos Mariënvelde. Foto: PR Foto:

Nieuwe trainingsgroep met
survivalbos in Mariënvelde

Officiële opening survivalbosje op 30 juni

MARIËNVELDE - In Mariënvelde is op 1 januari van dit jaar een trainingsgroep opgericht voor de survivalsport: 'Stichting Buitensport Mariënvelde'. Deze jonge en nog kleine trainingsgroep heeft haar locatie net buiten het dorp in een mooi gelegen bosje.

Een geheel Mariënvelds bestuur dat zelf actief aan survival deed en doet zit hierachter; Casper Ruesink, Niels Krabbenborg en Wout Klein Goldewijk. Op zaterdag 30 juni vindt de officiële opening plaats en daarbij komt om 15.00 uur niemand minder dan de Nederlands kampioen het bosje officieel openen. Aansluitend is er de mogelijkheid om, als beginnend of gevorderde survival-atleet, wat hindernissen uit te proberen (eventueel onder begeleiding van een trainer).
Voorzitter Wout Klein Goldewijk was bij deze survivalgroep de kartrekker nadat hij 'het survivalvirus' opliep via zijn schoonvader Tonnie Nahuis uit Beltrum. Nahuis was en is zelf nog steeds erg betrokken bij de survivalsport en dan vooral in zijn eigen Beltrum waar hij in het bestuur actief is geweest. "Een aantal jaar geleden heb ik met mijn schoonvader voor het eerst een survivalrun -bij 'buurman' Harreveld- gelopen en dat is me erg goed bevallen. Sindsdien ben ik actiever bezig geweest met de sport en uiteraard heb ik sinds dat moment met Tonnie veel gesprekken gehad over de survivalsport. Hieruit is eigenlijk het idee gekomen om eens te kijken wat in Mariënvelde mogelijk was. Samen zijn we aan de slag gegaan en gaandeweg sloten meer geïnteresseerde Mariënvelders zich aan om te helpen met het maken van hindernissen nadat wij samen toch al een mooi begin hadden gemaakt", kijkt de voorzitter terug op de ontwikkelingen. "Uiteindelijk is het een leuke trainingslocatie geworden waar ook de gevorderde survivalaar toch aardig zijn ei kwijt kan. Voor beginners was het echter nog een redelijk technisch en lastig bosje, maar op het laatst is er nog een centrale hindernis toegevoegd waarbij meerdere wat makkelijkere hindernissen zijn gebouwd." Zo is het ook voor beginnende survivalatleten toegankelijker geworden en hiervan is inmiddels een groepje gestart. "Via deze weg overigens nog een grote blijk van waardering voor de hulp die de mensen geboden hebben, in het bijzonder Tonnie Nahuis. Daarnaast dank aan notaris Kraayenhof uit Borculo die ons flink heeft geholpen met het opstellen van bijbehorende aktes."
Er is dus inmiddels een mooie trainingslocatie ontstaan in Mariënvelde. Maar trainingen voor de jeugd staat vooralsnog niet op de planning, zo geeft Klein Goldewijk aan. "Uiteraard staan we er voor open om jeugd te laten ruiken aan de survivalsport, maar als ze geïnteresseerd zijn sturen wij ze liever door naar Harreveld of Beltrum waar al een redelijke groep jeugd wekelijks aan het trainen is."

Het is dus vooral een trainingsgroep met recreanten, al zal straks zeker een enkeling uit Mariënvelde in de uitslagenlijsten terechtkomen van een wedstrijdcategorie, zo hoopt en verwacht de organisatie.


www.buitensportmarienvelde.nl