Ben Donderwinkel mag een mooie cheque uitreiken aan Lars Krabbenborg en zijn vriendin Lize Berendsen. Foto: Hans Winters
Ben Donderwinkel mag een mooie cheque uitreiken aan Lars Krabbenborg en zijn vriendin Lize Berendsen. Foto: Hans Winters Foto:

Passion Lichtenvoorde presenteert dvd

LICHTENVOORDE - In de week voor Pasen vond dinsdagavond op de Markt in Lichtenvoorde en in scholengemeenschap Marianum de derde editie van Passion Lichtenvoorde plaats. Naar voorbeeld van de landelijk bekende Passion op televisie werd met plaatselijk bekende toneelspelers en een topverteller in de persoon van Omroep Gelderland-presentatrice Nieke Hoitink een prachtig evenement neergezet. De muziek werd op enthousiaste wijze en met veel passie verzorgd door jongeren van de Marianumband en het koor Friends.

Passion Lichtenvoorde 2018 kenmerkte zich afgelopen jaar door maatschappelijke betrokkenheid en verbinding. Zo was er de medewerking van enkele statushouders. Zij vertelden hoe ze moesten vluchten, vanwege de oorlog in hun land. Dit leverde veel positieve reacties op. Daarnaast was er, als onderdeel van Passion Lichtenvoorde in de vorm van een vlog, een heel persoonlijk verhaal van Lars Krabbenborg Hij vertelde openhartig over zijn ziekte van Huntington. Zijn inbreng, een teken van vertrouwen en opstaan bij tegenslagen, maakte bij velen zeer veel indruk.

Onlangs was er een bedankavond voor vrijwilligers. Als eerste werd Lars Krabbenborg naar voren gevraagd om uit handen van regisseur Ben Donderwinkel een gift van 250 euro te ontvangen voor de door hem opgerichte Stichting Huntington Oost Achterhoek.

Daarna kon er gezamenlijk gekeken worden naar beelden van Passion Lichtenvoorde 2018. De mensen van de huisomroep in de Gelderse Oost-Achterhoek, ZSOM, hebben er met de inzet van vele camera's een prachtig verslag van gemaakt. Dit verslag van het hele evenement is nu uitgebracht op dvd. De eerste exemplaren van de dvd werden door voorzitter Els Grevers, van de organiserende Stichting Passie voor cultuur en maatschappij, aangeboden aan locoburgemeester Marieke Frank en aan Marianum-rector Gitti Burema.

Achter de schermen wordt er al hard gewerkt aan de Passion Lichtenvoorde 2019. De organiserende stichting hecht er waarde aan te blijven zoeken naar een eigentijdse invulling, waarin ruimte blijft voor vernieuwing en verandering.

Voor wie het evenement gemist heeft of nogmaals wil nagenieten, is de dvd voor 10 euro te koop bij fotozaak Primeur op de Markt. Meer informatie over stichting Huntington Oost Achterhoek is te vinden op de website.


ww.huntingtonoostachterhoek.nl
www.passionlichtenvoorde.nl


Kade Noord, het waardig vervolg op de Historische IJsselkade

ZUTPHEN - Het is zover: Fase 1, Kade Noord in Noorderhaven, Zutphen gaat op 30 juni in verkoop.

Op zoek naar de ideale combinatie tussen rust en de levendigheid van de stad? Op steenworp afstand van het historische centrum van Zutphen kan men in Kade Noord genieten van "een bruisende stilte" aan de Noorderhaven en de IJssel. Dit project en alle mogelijkheden ontdekken kan tijdens de start verkoopmiddag op zaterdag 30 juni in het Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1 in Zutphen. Tussen 13.30 en 15.00 uur is iedereen die geïnteresseerd is in het wonen in Kade Noord van harte welkom.

Fase 1 van Kade Noord heeft 2 maisonnettes en 51 appartementen gelegen aan het IJsselfront en/of de Noorderhaven. De appartementen/maisonnettes zijn verkrijgbaar vanaf 75 m2 tot en met 264 m2 en de prijzen variëren van 270.000 euro tot 1.090.000 euro.